Virág helyett inkább ezekkel kedveskedjen egy cég a nőnapon

origami virág
Vágólapra másolva!
Minden cégnek kifizetődő lenne, ha másképp állna a nőnaphoz, pontosabban a nők egész éven át tartó megbecsüléséhez, ha a nők valódi igényeire válaszolnának a cégek úgy nőnapon, mint az év többi napján is. Az alábbiakban Varró Szilvia, az Aeffect Communications&Consulting vezetőjének 7 tippjét mutatjuk be, aki erről jóval részletesebben írt a Forbes.hu-n.
Vágólapra másolva!

1. Minél több nőt vezető pozícióba!

A TOP200 magyar cégben mindössze 9 százalék azon cégek aránya, ahol nő a legfelső vezető és sok cégben még a vezetőségben sincsenek nők.

2. Több női vezető = több pénz

A McKinsey tanácsadó cég egy nemzetközi kutatása szerint azoknál a cégeknél, ahol a nemek aránya egyenlő, 15 százalékkal nő az esélye, hogy az adott cég jobban teljesít pénzügyileg.

3. Térhessen vissza fokozatosan gyesről!

A cégek egy része ma már lehetővé teszi, hogy a kisbabák is jelen legyenek az értekezleteken, vagy egyéb módokon könnyítsék meg, hogy a nők fokozatosan térhessenek vissza a munka világába.

4. Erősítsd az önbizalmukat!

Érdemes támogatni a nőket, az idősebbek is segíthetik a fiatalabbakat, mindegy is, hogy milyen munkakörben.

Virág helyett egész éves megbecsülésre vágynak a nők - a képen egy origami virág (illusztráció) Forrás: --

5. Emeld meg a bérét!

A KSH szerint 2015-ben a nők átlagosan 16 százalékkal kevesebb pénzt vittek haza, mint férfi kollégáik, de a különbség a vezetői fizetések közt még nagyobb lehet.

6. Támogasd az apákat!

A rugalmas munkavégzés az apa munkahelyén szintén segítheti, hogy a nő a saját munkahelyén jobban teljesítsen vagy kevéssé aggódjon.

7. Figyelj a fiatalokra!

A szakképesítéssel rendelkező fiatal nők ambiciózusabbak és bátrabbak, mint idősebb társaik. Figyelni kell rájuk, mert őket már nem azzal lehet motíválni, mint amivel az idősebb generációkat.

A teljes - további információkat tartalmazó - cikk itt olvasható el.