Íme a titok, hogy mitől lesz valaki sikeres cégvezető

konnektor big data adat
Vágólapra másolva!
Ha egy cégnek jó a vezetője, akár 13-szor jobban is képes szárnyalni, mint egy gyenge vezető cége, továbbá háromszor akkora eséllyel tartja meg a munkatársait is. A jó vezetéssel rendelkező cégek akár tizenháromszor képesek felülmúlni gyengébb vezetőségű vetélytársaikat, és háromszor nagyobb eséllyel tartják meg a legtehetségesebb munkavállalóikat. De mi a titok?
Vágólapra másolva!

A sikeres vállalatok munkáját már számos HR-analitikai eszköz segíti - a Fortune 500 cégek 80 százaléka már nemcsak a kiválasztás, hanem a coaching, szervezetfejlesztés, tehetséggondozás és csapatépítés területén is alkalmazza őket. A big data által támogatott legújabb eszközök segítségével pedig már konkrétan megválaszolhatóvá válik, hogy hányszorosan térülnek meg a HR-analitikára és szervezetfejlesztésre elköltött összegek.

A big data és a HR-analitika már lehetővé teszi az egyre pontosabb előrejelzéseket a jelentkezők és alkalmazottak múltbéli viselkedése alapján, több millió munkavállalón végzett több ezer kutatás eredményei révén, a világ összes iparágából.

A cégvezetők sikeressége a korszerű HR-eszközökre történő támaszkodással jelentősen növelhető Forrás: Origo

Az analitikai eszközök alapjaiban formálják át a coaching világát is, mely egyre nagyobb szerephez jut a szervezetfejlesztésben. Bár a coachingba fektetett erőforrások megtérülése még viszonylag összetett és absztrakt fogalom, annak haszna az International Coach Federation legújabb kutatása szerint az elkövetkezendő 1-2 évben jelentősen mérhetőbbé válik.

A vezetők és döntéshozók rendelkezésére olyan innovatív coaching eszközök állnak, mint a kockázatok és lehetőségek felmérését támogató Implications Wheel, vagy a fejlesztés tervezését elősegítő Hogan Coaching Report.

2018. április 19-20-án Budapesten rendezik a Future of Coaching in Organisations nemzetközi konferenciát. Az International Coach Federation, a világ legnagyobb coach szervezete, és a Hogan Assessments, a legnagyobb személyiségteszt-fejlesztő vállalat együttműködésében szervezett esemény a fenti trendeket és a legújabb technikákat és eszközöket helyezi fókuszba.