Hirtling István: A csúcson hagyhattam abba

Hirtling István
Budapest, 2017. szeptember 7. Hirtling István Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Hirtling István szomorú bejelentést tett a rajongóinak: visszaadta a színházi Tus szerepét, amelyet 28 évig játszott a Macskák című musicalben. A színész azt mondta, hogy így a csúcson hagyhatta abba, és méltósággal engedte el a darabot.
Vágólapra másolva!

Hirtling István simán letagadhatna néhány évet, legtöbb rajongója meg sem mondaná, hogy március 20-án ünnepelte 60. születésnapját. Az örökifjú színészt a Macskák című musical bemutatójának 35. évfordulója alkalmából köszöntötték a kollégái, ahol szomorú bejelentést tett a rajongóinak:

visszaadta a színházi macska, Tus szerepét, amelyet 28 évig játszott a musicalben.

„Szép kerek ünnep, szép kerek történet. Úgy érzem, hogy ezzel a több mint 500 előadással csodálatos kapcsolatom lett a produkcióval, de egyszer minden véget ér. Ez a pillanat volt az, amikor nem fájó szívvel, hanem szép emlékekkel távozhatok.

Hangsúlyozom, ez az én döntésem volt, ha a társulaton múlna, az idők végezetéig játszhatnám a szerepet. Lehet, furcsán hangzik, de remélem, hogy a távozásom fájdalmat és hiányérzetet okoz azoknak, akiknek eddig örömöt jelentett a játékom. Csupán egyet nem akartam: hogy az embereknek az jusson eszébe 10-20 év múlva: Jaj, istenem, a Hirtling még itt van?” - mondta a színész a Borsnak.

Hirtling István Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész Forrás: MTI/Soós Lajos

Annak ellenére, hogy Hirtling István 28 év után kiszállt a Macskák című musicalből, még mindig fiatalokat meghazudtoló energiával dolgozik. A színész azt mondta, hogy a családja tartja fiatalon.

„Nem foglalkozom a korommal, mert annyi jó feladatom van, el vagyok kényeztetve, nincsenek üres perceim, nem beszélve arról, hogy szerencsés a genetikám, és

van egy csodálatos feleségem és gyerekeim, akik fiatalon tartanak.

Persze más, amikor az embert sok fiatal kolléga veszi körbe: emlékszem, amikor még én figyeltem Haumann Péter játékát, ami olyan mély benyomást tett rám, hogy egy percig se jutott volna eszembe ezen változtatni.

Én nem tartom magam etalonnak, ezt majd döntsék el a fiatalabb kollégák ” - mondta a színész.