Itt vannak Soros György jelöltjei

SOROS, György
Budapest, 2018. február 2. Az Együtt bontanák le a határzárat feliratú plakát, amelyen Soros György és „a kerítésbontó ellenzék" látható Budapesten, a XIX. kerületi Üllői úton 2018. február 2-án. A Fidesz plakátját a fővárosban és vidéken is elhelyezik. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Összegyűjtöttük, hol indulnak Soros György leghűségesebb jelöltjei a vasárnapi választáson. 
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely árnyékkormányának kihirdetésekor vált nyilvánvalóvá, hogy az MSZP-P miniszterelnök-jelöltjének környezetében hemzsegnek a Soros Györgyhöz, vagy az általa finanszírozott szervezetekhez kötődő miniszterjelöltek. Most annak jártunk, utána, hogy az ellenzéki pártok a 106 egyéni körzetben hány Soros-jelöltet indítanak.

A régóta sorosista Szél Bernadett és a migránspárti Mellár Tamás is próbálkozik

A bevándorláspárti tőzsdespekuláns nézeteinek egyik legfőbb képviselője a Pécsett induló Mellár Tamás. A Soros-jelölt korábban arról beszélt, „egy olyan országban, ahol 35 év alatt kis híján 1 millióval csökkent a népesség, lázasan kellene keresni a népesség pótlásának lehetséges forrásait, és nem elzárkózni előle. Vagy ezzel:

- ezzel bizonyára az Európát elsöprő agysebész-invázióra utalt Mellár. És mintha Soros György beszélne belőle.

Pest megye kettes számú körzetében indul Szél Bernadett, az LMP társelnöke, aki középiskolás kora óta kötődik Soros Györgyhöz. 16 évesen Soros-ösztöndíjat nyert, később pedig olyan szervezetekben vállalt szerepet, mint a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület, és a Humanista Mozgalom, ráadásul a parlamenti szavazásokon rendre Soros álláspontja szerint nyomta a gombot.

Szél Bernadett is Soros egyik leghűségesebb követője Forrás: MTI/Kovács Tamás

A spekuláns szövetségesei

Soros György európai parlamenti szövetségeseként tartják nyílván a Budapest 4-es számú körzetben induló Niedermüller Pétert. A DK politikusa már több ízben is bebizonyította, hogy amennyiben a magyarság és a brüsszeli liberalizmus között kell döntenie, könnyedén teszi le voksát az utóbbi mellett. Ennek fényében,

a DK-s politikus az unión belüli migránsok szétosztását elutasító országok pénzügyi büntetésének kilátásba helyezését meg is szavazta.

Szabó Tímea a Helsinki Bizottságtól, Vajda Zoltán, a Soros-védő

A tőzsdespekuláns jelöltjének számít Szabó Tímea is, aki Budapest 10-es számú körzetében indul. Szabó 2004 elején csatlakozott a Soros György által alaposan kitömött Magyar Helsinki Bizottsághoz, ahol közel négy évig koordinálta a Menekült Programot.

Vajda Zoltán, az Együtt nevezetű viccpárt 16. kerületi jelöltje is egyértelműen Soros érdekeit képviseli a kampányban. A jelölt pár hete egy olyan akciót indított, hogy tépkedjék le a körzetében a választók a Soros Györgyről szóló plakátokat.

Niedermüller Péter is Soros György szövetségese Forrás: MTI/Komka Péter

Ők is bármikor kiállnak Soros mellett, hiszen pénzt kaptak tőle

Vágó Gábor, az LMP kecskeméti jelöltje 2014-ben kiszorult a pártból, mivel ellentétbe került a függetlenségpárti Schiffer Andrással.

Vágó a Soros György érdekeltségébe tartozó Átlátszónál helyezkedett el,

és ezzel párhuzamosan kormányellenes aktivistaként is hírnévre tett szert, de politikai ambíciói mindig is nyilvánvalóak voltak. Pártbeli forrásaink szerint Vágó visszatérésével az LMP Soros-szárnya erőre kapott.

Soros György jelöltjének tekinthetjük Magyar Györgyöt is. Az ügyvéd a siófoki választókerületben próbál mandátumot szerezni az MSZP színeiben. Magyar György fia aktív szerepet játszott abban a Soros által diktált jelentés elkészítésében, amiben ismételten Magyarországot szapulta az Európai Bizottság.

Bauer Tamás és Ara-Kovács Attila, a Demokratikus Koalíció két budapesti egyéni jelöltje is bármikor képes kiállni Soros érdekei mellett. Jól mutatja ezt, hogy tavaly elsőként álltak ki a Soros-egyetem mellett. Szintén harcos Soros-hívő a Szentesen induló Eörsi Mátyás is, aki tavaly számon kérte az ország egyetlen okleveles pastu tolmácsát. A Demokratikus Koalíció tagjának nem tetszett, hogy Katona Nasrin az Echo TV-nek beszélt a jogvédő szervezetekkel kapcsolatos negatív tapasztalatairól.