Ezek a legvonzóbb munkáltatók idén Magyarországon

Király Gábor, mackónadrág, Tesco
Dolgozók mackónadrágban a budaörsi Tesco áruházban. A munkatársak a Menj Ma Mackóban Melózni Mozgalom felhívására öltöztek így munkahelyükön, ugyanis a szürke melegítőnadrág Király Gábornak, a magyar labdarúgó-válogatott kapusának állandó kabalája. A magyar focisták ezen a napon Portugália ellen játszanak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon Lyonban
Vágólapra másolva!
Ötödik alkalommal díjazta Magyarország legvonzóbb munkáltatóit a Randstad Hungary: a lista élén a Mercedes-Benz végzett, míg az Audi Hungaria sorozatos győzelmeinek köszönhetően belépett a nívódíjasok közé. A két autógyár töretlen menetelése ellenére telekommunikációs területen dolgoznának legszívesebben a magyarok, míg a legnagyobbat a pénzügyi szektor fejlődött. A Randstad Employer Brand Research 2017 eredményeihez képest a kellemes légkör és a rugalmas lehetőségek értékelődtek fel leginkább a munkavállalók szemében.
Vágólapra másolva!

Ismét egy autógyár, ezúttal a Mercedes-Benz lett a legvonzóbb hazai munkáltató a magyar munkavállalók értékelése szerint. A Randstad Employer Brand Research 2018 felmérés eredményei alapján kedden este ötödik alkalommal adták át a legvonzóbb vállalatoknak járó díjakat.

Minden évben az autóipar egyik szereplője, az Audi Hungaria, illetve a Mercedes-Benz végzett az élen.

Az Audi Hungaria ezúttal is nagyon jól szerepelt a munkavállalók értékelése alapján, ezért a Randstad Employer Brand díj történetében elsőként nyerte el a Legvonzóbb munkáltatónak járó nívódíjat, ami azt a vállalatot illeti meg, amely öt év alatt három alkalommal is a toplista élére került.

A Mercedes-Benz mögött a dobogó második fokára idén a tavalyi negyedik helyezett IBM léphetett fel, míg a bronzérmes – az IBM-hez hasonlóan szintén két helyet javító – Bosch lett. A top10-be két teljesen új szereplő is bekerült a Coca-Cola és a KUKA Robotics személyében.

Kategóriájában nívódíjat kapott a Tesco és a DM,

míg saját szektorában különdíjat érdemelt ki a Budapest Bank, a MOL, a B. Braun Medical, a KUKA Robotics, az IKEA, a Coca-Cola, a Vodafone, a Kühne + Nagel, valamint a Lidl.

A szektorok versenyében a telekommunikáció végzett az élen (a munkavállalók 42 százaléka helyezkedne el szívesen az iparágban), megelőzve a tavalyi győztes gyógyszer- és vegyipart.

A dobogó harmadik fokát a szolgáltatások foglalják el. A legnagyobbat a fenti szektorok közül a pénzügy lépett előre: a Randstad Employer Brand Research 2018 eredményei szerint a munkavállalók 36 százaléka helyezkedne el szívesen ezen a területen az előző évi 31 százalékkal szemben. Mindeközben a gyógyszer- és vegyiparban, valamint a szolgáltatási szektorban is a munkavállalók 41 százaléka dolgozna az 1 évvel korábbi 43, illetve 42 százalék helyett.

A férfiakat versenyképes jövedelemmel és juttatási csomaggal, míg a nőket stabil állással, valamint a munka és magánélet egyensúlyának biztosításával lehet bevonzani "Forrás: MTI/Balogh Zoltán "

A munkahelyválasztást befolyásoló legfontosabb tíz tényező sorrendje nem változott az előző évhez képest.

A listavezetők továbbra is a fizetés (75 százalék), a munkahelyi légkör (64 százalék) és a biztos állás (58 százalék).

Ugyanakkor leginkább a kellemes légkör, valamint a hatodik helyet elfoglaló rugalmas lehetőségek értékelődtek fel a munkavállalók szemében. A legnagyobb eltérés a munkavállalói elvárások és a munkáltatók kínálta lehetőségek között a fizetések, a munkahelyi légkör, valamint a munka és magánélet közti egyensúly biztosítása terén mutatkozik. A Z-generációt megcélzó pályakezdő pozícióknál fontos a rugalmasság, a sokszínű csapat, valamint a karrierépítési lehetőségek hangsúlyozása, míg a 45 év feletti munkavállalóknak a fiatalabbakhoz képest értékesebb a munkahely hosszú távú biztonsága és pénzügyi stabilitása.

A legvonzóbb munkáltatók Magyarországon 2018-ban a Randstad Employer Brand toplistája szerint (zárójelben a 2017-es helyezések):

  1. Mercedes-Benz (2.)
  2. IBM (4.)
  3. Bosch (5.)
  4. Nokia Solutions and Networks (10.)
  5. KUKA Robotics (-)
  6. Samsung Electronics (6.)
  7. LEGO (3.)
  8. Coca-Cola (-)
  9. Siemens (-)
  10. British Telecom (BT Roc) (7.)

Különdíjak:

  • Legvonzóbb munkaadó – Pénzintézet: Budapest Bank
  • Legvonzóbb munkaadó – Energetika és közműszolgáltatás: MOL
  • Legvonzóbb munkaadó – Gyógyszer- és vegyipar: B. Braun Medical
  • Legvonzóbb munkaadó – Ipar és termelés: KUKA Robotics
  • Legvonzóbb munkaadó – Kiskereskedelem: IKEA
  • Legvonzóbb munkaadó – FMCG: Coca-Cola
  • Legvonzóbb munkaadó – Telekommunikáció: Vodafone
  • Legvonzóbb munkaadó – Szállítmányozás és logisztika: Kühne + Nagel
  • Legismertebb munkaadó: Lidl

Nívódíjasok (olyan vállalatok, amelyek kategóriájukban 5 éven belül háromszor nyertek. A nívódíjasok 2 évig kikerülnek a legjobbak versenyéből, és külön kategóriában kapnak elismerést.):

  • Legvonzóbb munkaadó: Audi Hungaria
  • Legismertebb munkaadó: Tesco
  • Legvonzóbb munkaadó – Kiskereskedelem: DM