Zárolták Johnny Hallyday vagyonát az örökösödési vita miatt

Johnny Hallyday zene zenész
HOLLYWOOD, CA - NOVEMBER 10: Singer Johnny Hallyday arrives at AFI FEST 2016 Presented by Audi - Opening Night - Premiere of 20th Century Fox's 'Rules Don't Apply' at TCL Chinese Theatre on November 10, 2016 in Hollywood, California. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)
Vágólapra másolva!
Egy francia bíróság zárolta pénteken Johnny Hallyday 100 millió euróra becsült vagyonát, mert a tavaly elhunyt rocksztár özvegye és korábbi kapcsolataiból származó gyermekeI pereskednek az örökségen.
Vágólapra másolva!

A francia rock szupersztárja 74 évesen, a tüdőrákkal folytatott hosszú küzdelem után halt meg 2017 decemberében. Végrendelete nem nyilvános, az örökösödési perben eljáró ügyvédek szerint azonban úgy tűnik, hogy az énekes minden vagyonát negyedik feleségére, a 42 éves Laeticiára hagyta, aki 21 éves volt összeházasodásuk idején.

Johnny Hallyday Forrás: FilmMagic/2016 Axelle/Bauer-Griffin/Axelle/Bauer-Griffin

A vagyon, benne a szerzői jogokból származó bevételek befagyasztását a rocksztár színésznő lánya, a 34 éves Laura Smet és énekes fia, az 51 éves David Hallyday kérte. Johnny Hallyday vagyonát illetően nagyon eltérő becsléseket közöl a francia média, egyesek szerint a tényleges örökség jóval kevesebb is lehet 100 millió eurónál az adósságok miatt.

A bíróság elutasította a leszármazottak azon kérését, hogy kapjanak beleszólást a rocksztárnak a halála előtt felvett és az idei év folyamán megjelenő, várhatóan hatalmas bevételt hozó utolsó albumával kapcsolatban.

A gyászszertartáson százezrek búcsúztatták az énekest, aki több mint 100 millió lemezt adott el csaknem hat évtizedes pályafutása alatt.