Sikeresebb a cég, ha több nő van a vezetésben

női fönök vezető igazgató egyenlőtlen  fizetés női  férfi bérek fizetések
Vágólapra másolva!
Minél több a nő a cégvezetésben, annál jobban teljesít a vállalat, összefüggésben azzal, hogy a tehetséget előítélet nélkül díjazza a cég.
Vágólapra másolva!

Az ENSZ a 2030-as fenntartható fejlődési keretrendszere egyebek közt a nemi diszkrimináció megszüntetését is zászlóra tűzte, melyet a kutatások igazolnak. Erről a Piacésprofit.hu számol be.

Meggin Thwing Eastman, az MSCI ügyvezető igazgatója legfrissebb blogbejegyzésében arra a következtetésre jut, hogy

a nők - elsősorban a tapasztaltabb, senior pozíciókban - intelligensebben menedzselik a tehetségeket és ez is hozzátesz a nagyobb termelékenységhez és a cég növekedéséhez egyaránt.

Az MSCI készített egy ACWI Index nevű mutatót, melyben 617 cég tehetséggondozását és a női vezetőik számát vizsgálták az alapvető javak, az ipari, valamint a banki szektorban. A kutatási eredmények során ezekből két csoportot képeztek, a Tehetség Vezetők és a Tehetség Lemaradók csoportját. Az előbbibe a komoly tehetséggondozással rendelkező, rendszeres elkötelezettségi kutatásokat végző, folyamatos tanulást biztosító munkáltatókat sorolták, utóbbiba azokat, amelyeknél nincs ilyen.

Sikeresebb a cég, ha több a női vezető Forrás: Shutterstock

Az első csoportban, noha a vizsgálat erre nem terjedt ki, sokkal nagyobb számú női vezetőt találtak, mint a második csoportban. A Tehetség Lemaradók csoportban egyáltalán nem, vagy csak elvétve szerepelt nő.

Azt az elképzelést, hogy a női vezetők jelenléte vagy hiánya összefüggésben áll a tehetséggondozással, más kutatások is igazolják.

A saját iparágukon belül más csoportokkal szemben mindig a Tehetség Vezetők csoportba tartozó cégek jeleskedtek az alkalmazotti termelékenységi növekedésben míg a Tehetség Lemaradók mindig alulmaradtak más csoportokkal szemben.

Az MSCI szerint a női cégvezetők hiánya egy vállalatnál intő jel lehet azoknak a befektetőknek, akik számára fontos a tehetségmenedzsment és a munkaerő-fejlesztés. Azok a cégek, amelyek mindkét területen alulteljesítenek, részletesebb kivizsgálást igényelnek - zárul a Piacésprofit.hu cikke.