Hamarosan elfogynak a vissza nem térítendő források - ezek az utolsók

cég alapítás felszámolás kockázat grafikon számológép illusztráció
cég alapítás felszámolás kockázat grafikon számológép illusztráció
Vágólapra másolva!
Az Európai Unió 2020 után jelentősen átalakítja pályázati rendszerét. Az új rendszerben a következő évtizedben a vállalkozások már kisebb mértékű vissza nem térítendő európai uniós támogatásokhoz juthatnak majd.
Vágólapra másolva!

Egyes sajtóhírek szerint akár már a következő hónapban elapadhatnak az uniós források, amelynek a helyébe várhatóan a kockázati tőke és a bankhitelek kerülnek, illetve később állami szerepvállalás várható.

A Széchenyi Tőkealapkezelő blog cikkében arról ír, hogy 2018 május 31-ig még lehet jelentkezni a

GINOP-2.1.2. nevű, a Pest megyén kívüli területek innovációs projektjeit támogató pályázatra,

mivel ez a 120 milliárd forintos keret még nem merült ki. (Bár lehet, hogy most sem fog, a határidőt ugyanis már többször meghosszabbították, ezért akár még újabb határidő hosszabbítás is szóba jöhet.)

Egy másik lehetőség

a 2018-1.1.2-KFI innovációs pályázat.

Az innovatív fejlesztéseket finanszírozó 20 milliárd forintos keret a központi régióban, tehát Budapesten és Pest megyében érhető el. Itt a múltbeli tapasztalat alapján minimum két-háromszoros túljegyzéssel számolnak annak ellenére, hogy az esélyes pályázónak legalább 200 millió forintos saját tőkével kell rendelkeznie.

Hamarosan már nagyítóval sem találunk európai uniós vissza nem térítendő támogatást dreamstime

A Széchenyi 2020 program ideje alatt elérhető pályázati finanszírozások azoknak a vállalkozásoknak is segítenek, amelyek önerőből nem tudnák elindítani projektjeiket.

Az Európai Unió 2020 után viszont azon kihelyezendő pénzügyi összegek arányát és értékét kívánja növelni, amelyek visszafizetése a vállalkozások pénzügyi stratégiájának alapos kidolgozását és megvalósítását követeli meg.

Az is szempont, hogy a visszatérítendő források a vállalkozásbővítési cél elérése és a források visszafizetése után újra kihelyezhetővé váljanak más vállalkozások számára, mert így egységnyi tőkével hosszabb távon több fejlesztést tudnak támogatni.

A teljes cikk itt olvasható el.