Könnyebben tőzsdézhetnének a kkv-k

sanghaji, sencseni tőzsde
A concerned Chinese investor reacts as he looks at prices of shares (red for price rising and green for price falling) at a stock brokerage house in Fuyang city, east China's Anhui province, 29 March 2016. China's stocks fell for a second day on Tuesday (29 March 2016), paring this month's advance, as technology companies slumped and property developers extended losses amid concern new price-cooling measures will hit sales. The Shanghai Composite Index slid 1.28 percent. Poly Real Estate Group. dropped to the lowest level in a month, dragging down a gauge of developers. The ChiNext index of small-cap shares plunged the most in three weeks. The Hang Seng China Enterprises Index fell for a fourth day as trading resumed in Hong Kong after a two-day holiday. The nation's biggest cities including Shanghai and Shenzhen rolled out measures late last week to tame soaring real-estate prices. The moves may hurt investor sentiment, according to Partners Capital International. Developers have led the Shanghai gauge's 10 percent rebound from the January low.
Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság új szabályokra tett javaslatot annak érdekében, hogy a kis- és középvállalkozások könnyebben és kisebb költséggel vehessék igénybe a piaci alapú finanszírozási lehetőségeket növekedésük érdekében.
Vágólapra másolva!

Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság alelnöke, euróért és szociális párbeszédért felelős biztosa elmondta,

a mintegy 20 millió európai kkv közül jelenleg csak 3 ezer a tőzsdén jegyzett társaság.

Az új szabályozás csökkenteni fogja a bürokráciát azon kis- és középvállalkozások számára, amelyek részvényeket jegyeznének vagy bocsátanának ki a kisebb kibocsátók számára létrehozott kkv-tőkefinanszírozási piacokon, valamint javítani fogja a tőzsdén jegyzett kkv-részvények likviditását.

Ha átmegy az Európai Bizottság javaslata, a kkv-k egész Európában szintet léphetnek a tőzsdéken, a befektetői és a finanszírozási oldalon egyaránt Forrás: AFP/Imaginechina/An Xin

A kezdeményezés várhatóan növelni fogja a tőzsdére lépő kkv-k számát, és lehetővé teszi a piacokon jegyzett társaságok számára, hogy befektetők szélesebb körét vonják be.

A piac likviditásának növelése - a nagyobb számú vevő és eladó révén - elősegíti majd a kkv-részvényekkel való kereskedést, és megkönnyíti a kkv-k számára a finanszírozáshoz jutást. Ugyanakkor a kkv-kba befektetők könnyebben tudják majd pénzzé tenni befektetéseiket, és egyidejűleg hozzájárulnak a munkahelyteremtéshez és a növekedéshez is - közölte az uniós biztos.