Nem kerülhetik el a digitalizációt a cégek

P&G, digitális vízjel
Már applikáció is készült arra, hogy a vásárló digitális vízjel segítségével ellenőrizhesse - ha a gyártás során belekerül -, újrahasznosított műanyagból készült terméket tart-e a kezében
Vágólapra másolva!
Folyamatos nyomást jelent a digitalizáció a nagyvállalatok vezetői számára. Minden második döntéshozó ezért jelentős IT-beruházásra készül a következő években – derül ki az EY digitális gazdasággal foglalkozó felméréséből, amelynek elkészítése során 26 országban, kilenc iparágból, 900 vezetőt kérdeztek meg.
Vágólapra másolva!

A különböző szektorok összemosódása lesz a fő témája az EY Az Év Üzletembere globális Fórumnak is, amelyet több száz döntéshozó részvételével rendeznek meg a héten, Monte-Carlóban.

Tízből kilenc válaszadó ma már prioritásként kezeli a digitalizációt a stratégiai tervezés során, közel felük pedig jelentős forrásokat is szán a területre

– derül ki az EY Digital Deal Economy Study című tanulmányából.

A technológiai fejlődéshez a megkérdezettek háromnegyede a saját kompetenciák megteremtése mellett felvásárlásokban gondolkodik.

A digitalizáció megkerülhetetlenné vált a cégek életében Forrás: Copyright:ALLES VAN VLAD GVD/Photographer:Vlad Gvd

Sok vezető ugyanakkor még nem alakította ki azokat a folyamatokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy akvizícióból profitálni tudjon a szervezete.

Az új technológiák nemcsak az üzleti modelleket alakítják át, de a társadalom egészére is hatással vannak. Az innovatív megoldások fogyasztói elfogadására az egyik legjobb példát a légiközlekedés jelenti. A repülőgépek automatikus irányítása mára bevett gyakorlat, az utasok teljesen megbíznak a robotpilótában, nem tesznek különbséget az emberi beavatkozás nélküli, illetve a pilóta által kontrollált üzemmód között.

A repülés ráadásul, éppen az automatizáció miatt, a legbiztonságosabb utazási móddá vált. Minden megtett egymilliárd kilométerre vetítve ezerszer több kritikus baleset történik az utakon, illetve százszor több a vasúton, mint a légiközlekedésben.