A lehető legfurább módon loptak el egy Banksy-festményt

Banksy 
Trolley Hunters
Vágólapra másolva!
Ellopták a híres Banksy egy képét a brit graffitiművész munkáit felvonultató torontói kiállításról.
Vágólapra másolva!

Egy nagyon furcsa képlopás történt a napokban Torontóban, ahol a híres brit graffitiművész, Banksy képeit állították ki. A kiállításra egyszerűen beosonó, arcát némileg elfedő alak levette a képet a falról, és kisétált vele. Az akcióját két biztonsági kamera is rögzítette.

A helyi rendőrség szerint a Trolley Hunters (’Bevásárlókocsi-vadászok) című nyomatot, amelynek értéke 35 ezer dollár (9,7 millió forint), vasárnap vitték el a város nyugati felében lévő gyárépületben megrendezett tárlatró. A hatóságok csütörtökön tették közzé a helyszínen készült biztonsági felvételeket. Ha a kamerák beállításai nem hazudnak, akkor az illető helyi idő szerint hajnali öt óra körül

sétált be az őrizetlennek tűnő gyárépületbe.

A férfi mozgása minimum furcsa, de nagyon úgy tűnik, hogy valamire számított az egyik irányból, ami biztosan nem a kamera volt, mert az más szögből vette a mozdulatsort. A nyitott ajtó, amin keresztül érkezett és távozott, őrizetlennek tűnik, ezért joggal gondolhatjuk, hogy talán egy járőröző éjjeliőrt várt a falak mögül, és kifelé már ezért takargatta magát a leemelt képpel.

Banksy Trolley Hunters című, elemelt képe Forrás: Toronto Star

A The Art of Banksy című tárlat, amelyet Steve Lazarides, a titokzatos brit graffitiművész korábbi ügynöke állított össze, Banksy körülbelül nyolcvan, magánkézben lévő alkotását vonultatja fel. A művész munkáinak szentelt, eddigi legnagyobb volumenű tárlatként beharangozott kiállításon szereplő

művek összértéke nagyjából 35 millió dollár.

Lazarides nagyjából tíz évig dolgozott együtt a művésszel, aki maga nem vett részt a mostani kiállítás megszervezésében.

A 2007-es Trolley Hunters című alkotás három törzsi vadászt ábrázol, akik egy néhány bevásárlókocsit közelítenek meg fegyverrel a kezükben. A tárlatot szervező cég megerősítette, hogy a nyomat a szerdán megnyílt kiállítás előkészületei során tűnt el, de a folyamatban lévő nyomozás miatt több részletet nem közölnek.