A kezdőknek is jó üzlet csatlakozni egy sikeres franchise-hoz

gazdaság, bite bakery café, magyar gyorsétterem, pékség, nyugati tér
Vágólapra másolva!
A kezdő vállalkozások és a már működő cégek is jól járhatnak, ha egy ismert márkanévvel működő franchise-rendszerhez csatlakoznak, melyekből szép számú példa akad hazánkban is. Sok előnye van a franchise módszernek, de vannak kötöttségei is.
Vágólapra másolva!

Számos lehetőséget tartogatnak a franchise-rendszerek a magyar vállalkozásoknak – nyilatkozta a Magyaridők.hu-nak Vidács Gyula, a Magyar Franchise-szövetség elnöke, a Fornetti Kft. visszavonuló operatív igazgatója.

Az igazgató szerint a franchise rendszerhez történő csatlakozás komoly segítséget jelent azoknak a cégeknek, melyeknek még nincs tapasztalatuk, így nehéz számukra a nyereség kitermelése.

A franchise rendszer elsősorban azoknak ajánlható, akiknek van lehetőségük saját vállalkozás indítására, de azt tapasztalat híján eddig még nem tették meg.

A csatlakozás természetesen előnyös lehet meglévő vállalkozásoknak is, ugyanis már az áttéréskor azonnal adott egy ismert márkanév használata, vonzereje. Emellett a franchise partnertől a sikerhez szükséges üzleti tudást és tapasztalatot is kapnak a belépő vállalkozók.

Bite Bakery - példa egy sikeres hazai franchise-ra Fotó: Szabó Balázs [origo]

Persze mindez nincs ingyen.

A belépés pénzbe kerül, az üzlet fenntartása alatt pedig folyamatosan be kell tartani a franchise előírásait.

Kötelezően alkalmazkodni kell a hálózaton belül kialakult gyakorlatokhoz, módszerekhez, és persze alapanyagokhoz is, hiszen csak így lehet egységes a rendszer.

Az igazgató szerint számos hazai franchise sikertörténet ismert, ilyen például a Borháló, a Levendula fagylaltozó, a Duna House, a hétéves Divino borbár, a Bubbles, a Bite Bakery, vagy az Otthon Centrum.

További részlet a Magyaridők.hu cikkében olvashatók a témáról.