Az óriáscsecsemő című báboperát mutatja be a Kolibri Színház

Kolibri színház
Vágólapra másolva!
Vajda Gergely Az óriáscsecsemő című báboperájának ősbemutatójára készül a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház az Armel operafesztivállal együttműködésben. A produkció Bécsben július 3-án, Budapesten július 6-án és 7-én láthat majd. 
Vágólapra másolva!

Vajda Gergely zeneszerző-karmester Déry Tibor Az óriáscsecsemő című avantgárd színművéből írt báboperát, amelynek ősbemutatóját Novák János rendezi.

A produkcióban a versenyszereplő Agathe de Courcy francia mezzoszoprán az Anya, a Szűz és Stefánia szerepében látható, a címszerepet Philipp György, az Apát Ambrus Ákos, Nikodémoszt Csapó József játssza. Az énekes-bábos szerepeket a Kolibri Színház bábművészei alakítják. Az előadás látványvilágát és a bábokat Orosz Klaudia tervezte.

Forrás: HSC Stábiskola/Kolibri Színház

Az opera elején egy szülőszobában vagyunk. Egy asszony vajúdik. Megszületik az Óriáscsecsemő. Az anya belehal a szülésbe. A gyermek átlagon felül erős, okos és hatalmas. Vajda Gergely operájában egy férfi életének állomásait kísérjük végig a csecsemőkortól a felnőtté érésig. A történetben kitüntetett szerepet játszanak az elvek, az érzelmek és a nők.

- ezeket a kérdéseket teszik fel a produkció alkotói.
Az óriáscsecsemő bemutatóját az Armel Opera Festival keretében a bécsi MuTh Színházban tartják július 3-án. A magyarországi előadásokat július 6-án és 7-én a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában láthatja a közönség.
Az énekesekre és bábokra írt művet 14 éven felüli fiataloknak és felnőtteknek ajánlják.