Nincs tengerünk, ez mégsem akadály, hogy üzletet csináljunk belőle

Rio de Janeiro, Guanabara-öböl, olimpia, szennyezettség
BRAZIL, Rio de Janeiro : View of debris caught by connected floating buoys at the Penha Canal that streams directly into the Guanabara bay in Rio de Janeiro, Brazil, on August 5, 2014. The International Sailing Regatta -being held inside and outside of the Guanabara bay-- is the first test event for the Rio 2016 Olympic games. AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA
Vágólapra másolva!
Tóth Mónika és Szomolányi Szandra régóta törekszik arra, hogy környezettudatosan éljen. Utazásaik során jöttek rá, hogy mekkora probléma az óceánok élővilágában a műanyagszennyezés. Elhatározták: olyan női fürdőruhákat fognak készíteni, amelyeknek újrahasznosított műanyag lesz az alapanyaga. Cikkünk végén szavazzon, hogy Ön vásárolna-e ilyen fürdőruhát!
Vágólapra másolva!

„Az ötlet nagyjából másfél éve született meg, de a fürdőruháink még csak egy hónapja kaphatóak" – meséli a Borsnak Mónika.

Felvették a kapcsolatot egy olasz céggel, amelyik az óceánok mélyéről felhozott műanyagból speciális alapanyagot készít.

Egy szolnoki varrodában ezekből készülnek a magyar bikinik.

Komoly méreteket öltött az óceánok műanyagszennyezettsége - öröm, ha egy magyar vállalkozás részesül ennek csökkentéséből Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

A fürdőruhák nemcsak azért fogynak, mert divatosak, hanem mert a vevők jobban hajlanak egy termék megvásárlására, ha azzal a környezetvédelmet is támogatják.

Nem csak abban az értelemben, hogy az óceánok mélyéről kihalászott hulladékokat hasznosítanak, hanem úgy is, hogy

minden eladott fürdőruha árából tíz százalékot a veszélyeztetett állatfajok megmentésére, idén a tengeri teknősökre fordítanak.

Sőt, a jövőben tervezik visszavenni az elhasználódott bikiniket is, újrahasznosítás céljából.

A szolnokiak példája bizonyítja, hogy egy kisvállalkozásnál sem lehetetlen a környezetbarát importanyagok felhasználása és a környezettudatos értékesítés. Lehet követni a példájukat!

A teljes interjú - képekkel - a Borsonline.hu-n olvasható el.

Cikkünk végén kíváncsiak vagyunk a véleményére a fenti fürdőruhákról. Kérjük szavazzon! Szavazatát köszönjük!

Szavazzon!

Ön vásárolna óceánok műanyagszennyezettségéből gyártott fürdőruhát, melynek bevételéből ráadásul 10 százalék környezetvédelemre megy?