Egy kutatás szerint egyvalami nagyon kell a magyar munkavállalóknak

Család, Az anyaság-munka kapcsolatában csak egy a bökkenő: a gyerek
állásinterjú aggodalom izgalom
Vágólapra másolva!
Nemzetközi összehasonlításban különösen érzékenyek a magyar munkavállalók a pozitív visszacsatolásra, vagyis teljesítményük elismerésére – derül ki a BCG, a The Network és a Profession.hu közös kutatásából.
Vágólapra másolva!

A magyar dolgozók számára a munka és magánélet egyensúlya, valamint a kollégákkal való jó kapcsolat után a munka elismertsége a legfontosabb egy új munkahely kiválasztásánál – derült ki a 197 országot felölelő kutatásából.

A magyar munkavállalók különösen érzékenyek a visszacsatolásokra, miközben ez a szempont a nemzetközi átlagban csak a kilencedik helyen szerepel.

A pozitív visszacsatolás rendkívül hiányzik a magyar munkavállalóknak, még a főnökkel kialakított viszony fontosságát is bőven megelőzi az elvárásaik között Forrás: Thinkstock

A 366 ezer munkavállaló bevonásával készült „Decoding Global Talent 2018" kutatás rámutat, hogy

világszerte a céges kultúra befolyásolja leginkább a munkahelyválasztást.

A magyarok számára kiemelt szempontként szereplő egyensúly a magánélettel, illetve a jó munkahelyi viszonyok, minden országban előkelő helyen szerepelnek, de az elismertség nálunk hét hellyel, a fizetés mértéke pedig négy hellyel került előrébb, mint a nemzetközi átlagban.

Ezzel szemben közel sem vagyunk annyira érzékenyek a felettesünkkel való kapcsolatra, mint más országok dolgozói.

Míg nemzetközi szinten a harmadik legfontosabb szempont a főnökkel való jó viszony, nálunk csak a hetedik helyen végzett. Érdekesség, hogy a magyaroknak fontos az is, hogy hatékonynak érezzék a munkavégzést (10. hely), míg más országokban ez nem kiemelkedő igény (19. hely).