Megkerült az ellopottnak hitt, 6 kilós múzeumi macska

Vágólapra másolva!
Előkerült a moszkvai Bulgakov-ház fekete macskája, Behemót, akiről korábban azt hitték, hogy ellopták. Eltűnésekor a múzeum még feljelentést is tett, mert szemtanúk állították, hogy valaki felkapta a méretes macskát.
Vágólapra másolva!

Szerda este előkerült a híres orosz író emlékét őrző, moszkvai Bulgakov-ház fekete macskája. Behemót eltűnését néhány órával korábban jelezték, és még a rendőrségen is feljelentést tettek. A Bulgakov-ház ügyvezető igazgatója, Natalja Szkljarova szerdán, a kora esti órákban jelentette be, hogy Behemótot

kissé megszeppenten, de épen és egészségesen,

alig fél kilométerre az eltűnése helyszínétől találta meg a rendőrség. Az is kiderült, hogy egy nő találta meg az utcára kóborolt macskát, és mivel azt hitte, gazdátlan, megpróbálta befogadni.

Az Interfax hírügynökség korábban arról számolt be, hogy a macskát ellopták. A Bulgakov-ház közlése szeirnt szemtanúk látták, hogy egy nő megragadta a macskát és elindult vele. Ezért is tettek feljelentést a rendőrségen. Behemót, aki Mihail Bulgakov A Mester és Margaritá-jának egyik emblematikus karakteréről kapta a nevét, bozontos, fekete szőrű szibériai-perzsa keverék. Nyakörvén egy csont alakú lemezre vésve viseli a lakcímét, azaz a múzeumét. Behemót mintegy 6 kilót nyom és múzeumi dolgozók szerint

nehéz természetű.

Valószínűleg ezért sem sikerült a befogadás. A moszkvai kulturális intézmény 2004-ben nyitotta meg kapuit a Bolsaja Szadovaja utca 10. alatt, abban a házban, amelyben valaha az irodalmár is lakott és amelyet A Mester és Margaritában le is írt. Behemót 2005 óta „dolgozik” a múzeumban: saját állatorvosa és stylistja ápolja, különleges étkeztetésben részesül.