Hitelt is lehet majd igényelni a fővárosi iparkamara irodáiban

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
Budapest, 2014. június 5. Az MTVA-MTI Zrt. épületei a Nap-hegy tetején (balra), a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara irodaháza (jobbra) a főváros I. kerületében, a Krisztina körút 99-ben, középen a múlt század hatvanas éveiben épült lépcsős elrendezésű lakóépület a Naphegy oldalában. A háttérben a Széchenyi-hegy és az Antenna Hungária Országos Mikrohullámú Központ 192 méter magas adótornya. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
„A tagcsoportok a BKIK kinyújtott karjai" - fogalmazott Csoltó Gábor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke, amikor Gorondy-Novák Judittal, a kamara főtitkárával találkozott a tagcsoportok elnökeivel és elnökhelyetteseivel. A főtitkár beszélt az elődök által felhalmozott veszteségekről, arról, hogy a regisztrációs díjakkal kapcsolatban nemcsak az elmaradt összegek behajtása, hanem az átlátható, nyomon követhető nyilvántartó rendszerek kiépítése is rendkívül fontos. E tekintetben megkerülhetetlen az informatikai rendszerek korszerűsítése.
Vágólapra másolva!

A több órás összejövetel az új elnök tájékoztatójával kezdődött a választások óta eltelt időszakról. Első feladatként rögvest megjelölte a kamarai rendszerből hiányzó munkatársakat pótlását – demokratikus választás útján. Másik fő feladatként a Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ), valamint az alapszabály módosítását jelölte meg. Az elnök jelezte, hogy a szervezeti felépítés esetében a májusi 76 helyett már csak 26 rubrika található. Létrejött a pénzügyi-számviteli bizottság is – felülvizsgálandó a kamara eddigi gyakorlatát. Fontos az informatikai rendszerük felülvizsgálatára szervezett bizottság is, mert óriási adathalmazt kell kezelniük, sokcélú feladatot kell végrehajtaniuk.

Csoltó Gábor újdonságként kiemelte:

úgynevezett szellemi műhelyeket hoznak létre.

Ezeknek hiánypótló feladatot kell ellátni, emellett politikai kapcsolatot biztosíthatnak a hatalom felé. Az elnök megemlítette az EU gazdaságpolitikai lehetőségeinek jobb kihasználását. Kijelentette: itt az idő, hogy közép- és hosszú távú gazdaságpolitikai elképzeléseink legyenek.

Az elnök szerint keresik az új feladatokat is. Most éppen tárgyalnak három bankkal, arról hogy miként tudnák közvetíteni azokat az igényeket hozzájuk, amelyeket a kis- és középvállalkozók forráshiánya indokol.

„Elképzelhető, hogy az egyik bank ügyintézésre átadja hitelcsomagját a BKIK-nak, ami a kamarában lesz a legolcsóbb.

Az elnök egyértelműsítette, hogy a hitelcsomag indítását a kerületi tagcsoportok irodáiban valósítanák meg, amelyek ebben az esetben azonnal hitelpontokká (is) válnának" – zárta tájékoztatóját a BKIK két hónapja hivatalban lévő elnöke.

Cikkünk a BKIK honlapján olvasható közlemény alapján készült.