Szarvas József idős nő szerepében a Nemzeti Színházban

Szarvas József
Vágólapra másolva!
A Kassai Thália Színház szeptember 28-án a Nemzeti Színházban vendégszerepel Martin McDonagh Leenane szépe című előadásával. A darab rendezője Bérczes László, a főszerepben pedig Szarvas Józsefet láthatja majd a közönség.
Vágólapra másolva!

A Kassai Thália Színház Nemzeti Színházban vendégszerepel szeptember 28-án. Bérczes László rendezésében és Szarvas József főszereplésével adják elő Martin McDonagh Leenane szépe című darabját, amit a szerző fekete humorral szőtt át, és aminek középpontjában egy megkeseredett anya-lánya viszony áll. Egy

idős anya magára marad egyedülálló, 40 körüli lányával.

„A darab arról szól, hogy mi történik akkor, amikor fölcsillan a remény, hogy a lány ebből a helyzetből ki tud szakadni egy szerelem, egy férfi által” – mondta az M1 műsorban Bérczes László, a rendező. Szerinte a népszerű kortárs ír drámaíró és filmrendező frenetikus humorral és sok vérrel átszőtt négyszereplős darabja a nézők szórakoztatása mellett mélyebb rétegekbe ás.

Szarvas József Meg szerepében Forrás: Nemzeti Színház / Németi Róbert

A drámában az öregasszony, Meg szerepében Szarvas József lép színpadra, vendégművészként érkezik a produkcióba Varga Anikó (Maureen szerepében), valamint Habodász István (Ray). A teátrum állandó színészgárdájának képviseletében Ollé Eriket (Pato) láthatja a közönség a fölcsillanó remény, a férfi szerepében.

A rendező magyarázata szerint azért Szarvas Józsefet választotta, mert azt szerette volna, ha Meg, a kegyetlen öregasszony olyan személy által formálódik meg, aki szeretetreméltó: „azt szerettem volna, hogy ne ítélkezzünk kapásból,

és akkor nehezebb lesz kimondani, hogy megérdemli a sorsát. [...] A kiszolgáltatottságát akartam hangsúlyozni, kapaszkodását a lányába és az életbe.” A tragikomédia dramaturgja Kiss Mónika, díszlet- és jelmeztervezője Gadus Erika.