11 helyszínen lesznek programok az Olvasás éjszakáján

Vágólapra másolva!
Országszerte 11 helyszínen rendeznek könyvbemutatókat, zenés programokat és interaktív produkciókat szeptember 29-én, szombaton kora délutántól késő estig, az Olvasás éjszakáján.
Vágólapra másolva!

A hatodik alkalommal megszervezett olvasásnépszerűsítő irodalmi és könyves fesztivál, azaz az Olvasás éjszakája 6 fővárosi és 5 vidéki helyszínen kínál programokat szeptember 29-én, szombaton. Budapesten az Örkény István Könyvesboltban többek között Juhász Ferenc születésének 90. évfordulója alkalmából Galkó Balázs estjét lehet megtekinteni, valamint beszélgetéssel emlékeznek meg a 2017-ben meghalt Tarján Tamás József Attila-díjas irodalomtörténészről is.

A Libri Könyvpalotában Tompa Andreával, Cserna-Szabó Andrással, Kemény Istvánnal, Ungváry Krisztiánnal, Závada Péterrel, Nógrádi Gergellyel, Beck Zoltánnal és Háy Jánossal, valamint az Irodalmi Magazin szerkesztőivel találkozhat a közönség. Az Alexandra Könyvesházban

bloggertalálkozót és játékos irodalmi vetélkedőt rendeznek,

felolvasnak a Kalligram Kiadó őszi köteteiből, valamint bemutatkozik a közönségnek a Könyvmolyképző Kiadó íróit és íróiskolásait tömörítő Aranymosás irodalmi klub is. A Bookline Móricz Könyvesboltban Maros András, Al Ghaoui Hesna és Mörk Leonóra is bemutatják legutóbbi köteteiket, valamint lesz egy beszélgetés Margaret Atwood A szolgálólány meséje című regényéről. A Magvető Caféban Szécsi Noémi fényképes előadást tart a 19. századi „házassági piacról”, Koncz Zsuzsával beszélget Karafiáth Orsolya, de találkozhat a közönség Vámos Miklóssal, valamint

betekinthetnek a skandináv krimik írói kulisszatitkai mögé is.

A Fókusz Könyváruházban egyéb programok mellett meseterápiás workshopot szerveznek. A székesfehérvári Alexandra Könyvesházban az érdeklődőket gyerekprogramok várják, köztük Lovranits Júlia Villő író-mesemondó játékos madártani előadása. A Líra Debrecen Könyváruházban többek között A tök és a csikó - mese Mátyás királyról címmel gyermekszínházi előadás, Miért kell Kohn bácsinak négy hűtőszekrény? címmel pedig felolvasószínház is lesz.

A szegedi Fókusz Könyváruházban az elmúlt év legjobb gyerek- és ifjúsági regényeiből rendeznek felolvasást, az irodalmi díjak értékéről pedig Becsy András, Bencsik Orsolya, Bíró-Balogh Tamás, Kollár Árpád és Orcsik Roland részvételével beszélgetnek. A Libri Kecskemét Könyvesboltban Sándor Anikóval, Lugosi Viktóriával és Varró Dániellel találkozhat a közönség, a péceli Kúria Rendezvényházban bábelőadás és meseolvasás várja a gyerekeket. A programokról bővebb információ a rendezvény honlapján található.