A héten kezdődik Budapest egyik legizgalmasabb világzenei fesztiválja

Vágólapra másolva!
Október 5-én kezdődik Budapest legizgalmasabb világzenei fesztiválja, a Budapest Ritmo, ami idén nagy hangsúlyt helyez a roma zenére. A Hangvető és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál közös rendezvénye vasárnapig tart.
Vágólapra másolva!

A múlt héten a Dalinda a cappella formáció melegítette az embereket a Budapest Ritmóra, a főváros egyik legizgalmasabb világzenei fesztiváljára. A három hölgy a budapesti villamosokon énekeltek teljesen szabadon és nagy sikerrel. Több velük utazó ember szállt be az előadásba ilyen-olyan módon.

Egyébként az október 5-én, pénteken kezdődő fesztivál legtöbb programja az Akvárium Klubban lesz, kivéve a nyitónapot megelőzőt, ami az úgynevezett showcase nap. Ezt idén a Szimpla kertben rendezik, és lényegében nem más, mint egy ingyenes koncertsorozat, amin egy nemzetközi zsűri által kiválasztott hét zenekar lép majd fel.

Októberben a fővároson lesz a világzene szeme

Meglepő találkozások, egyszeri csodák, nagy felfedezések: újra jön Budapest legizgalmasabb világzenei fesztiválja, ezúttal nagy hangsúlyt helyezve a roma zenére. A Hangvető és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál közös rendezvénye, a Budapest Ritmo október 5-7. között várja a műfaj rajongóit az Akvárium Klubban.

A zenekarok pedig a Dalinda, a Meybaharés a Branka Trio Magyarországról, a WoWaKin és a Dikanda Lengyelországból, a BraAgas Csehországból, a Balkansamble pedig Szlovákiából érkezik. A showcase résztvevőinek a zsűri tagjai – Simon Broughton, a Songlines főszerkesztője, Hilde Bjørkum, a norvégiai Førde Festival igazgatója, Barak Weiss, a Tel-Aviv International Showcase vezetője, Tony Van der Eecken, a brüsszeli BOZAR zenei igazgatója és Dejan Vujinović, a palicsi Etnofest alapítója – a koncert után külön is adnak visszajelzést.