Útszakaszt neveznének el Aretha Franklinről

FRANKLIN, Aretha
Detroit, 2018. augusztus 13. 2011. december 5-én a munka ünnepe alkalmából tartott kampányrendezvényen készített kép Aretha Franklin amerikai soulénekesnőről a Michigan állambeli Detroitban. 2018. augusztus 13-i sajtóértesülések szerint az utóbbi évek során betegségei miatt folyamatosan gyengélkedő 76 éves énekesnő válságos állapotban fekszik detroiti otthonában, családjával és barátaival körülvéve. (MTI/EPA/Jeff Kowalsky)
Vágólapra másolva!
Átneveznének egy útszakaszt Aretha Franklinre Detroitban, így tisztelegnének a Soul királynőjének emléke előtt. Az érintett szakasz állítólag közel van Aretha Franklin apjának templomjához. 
Vágólapra másolva!

Autópálya-szakaszt neveznének el Aretha Franklinről. Egy detroiti demokrata képviselő, Fred Durhal III javasolta, hogy így is tisztelegjenek a Soul királynője emléke előtt. Az érintett útszakaszt különböző neveken is ismerik, a legelterjedtebb a Lodge Freeway, amit John C. Lodge egykori detroiti polgármesterről kapta.

Énekesnőként mindent elért, most nagymama lesz

Lemezek és díjak tömkelege, tragédiák, egy rakás díszdoktori cím. Nehéz egy mondatban összefoglalni Aretha Franklin eddigi életének teljesítményét, de egy részletes összefoglaló is karakterek százezreit jelentené. Éppen ezért pályafutásának és életének talán legérdekesebb részleteit próbáltuk összegyűjteni a 75. születésnapja alkalmából. 1.

Aretha Franklin 76 éves korában halt meg idén augusztusban, detroiti otthonában, családja körében. Fred Durhal elmondta, hogy ez

az útszakasz közel van Aretha Franklin apjának templomjához.

A kezdeményezést már most rengetegen támogatják. A detroiti városi tanács egyébként tavaly kezdeményezte, hogy nevezzenek el egy belvárosi utcát a Soul királynőjéről, és nemrég ezt jóvá is hagyták – írta a Billboard.