Komplex életmód applikáció jön az Union Biztosítótól

telefon kézben, mobiltelefon
Vágólapra másolva!
Stratégiai együttműködést alakított ki az UNION Biztosító egy hazai startup vállalkozással, a Fitpulival, melynek nyomán a biztosító komplex életmód applikációval bővíti vállalati egészségbiztosításhoz kapcsolódó szolgáltatásait. Az UNION a várhatóan januártól megváltozó egészségbiztosítási környezetben is komoly lehetőségeket lát, a Fitpuli bevezetése mellett egy új, rugalmas termékkel is jelentkezik a piacon.
Vágólapra másolva!

„Az egészségbiztosítás az elmúlt hat év során megkerülhetetlen biztosítási formává vált: mára számtalan vállalat alkalmazza munkaerő-megtartó juttatásként, a dolgozók széles köre is hozzászokott és rendszeresen használja annak szolgáltatásait. Arra számítunk tehát, hogy az adóterhek emelkedése sem állítja meg a fejlődést, ugyanakkor várhatóan átrendezi majd az igényeket, új versenyhelyzetet eredményezve. Erre az UNION megújuló stratégiával válaszol."- mondta Lehel Gábor, az UNION elnök-vezérigazgatója.

Az új PrivateMed Next egészségbiztosítási termékben bővült a választható csomagok száma, a biztosítási díj önrész választásával csökkenthetővé vált, miközben bővült a diagnosztikai elemek száma és egyes térítési limitek is igazodtak a piaci viszonyokhoz.

A Fitpulival kialakított együttműködés hatására hamarosan mobilapplikációval követhetik egészségük alakulását a biztosító nagyvállalaton keresztül szerződött ügyfelei Forrás: Shutterstock

A biztosító együttműködési megállapodást kötött a lifestyle megoldást kínáló magyar startuppal, a Fitpulival, és kizárólagos biztosítási partnerévé vált. A közös munka első kézzelfogható eredménye a

nagyvállalati egészségbiztosítási ügyfelek részére kínált életmód applikáció, amelynek lelke egy mobilalkalmazás (iOS és Android operációs rendszereken), ami önállóan is működik, de okoskarkötővel együtt sokkal pontosabb.

Az alkalmazás automatikusan gyűjti az adatokat és a piacon elérhető összes trackerrel kompatibilis. Egy platformra gyűjti az életmóddal kapcsolatos, valamint az orvosi paramétereket és folyamatosan menedzseli a krónikus betegségekkel kapcsolatos információkat.

Tartalmaz látással és hallással összefüggő szűrővizsgálatokat, továbbá laborlelet-értelmező felülettel is rendelkezik.

A Fitpuli a munkáltatók felé is képes rendszeres információkat közölni a dolgozók egészségi állapotáról, de csak aggregált, anonim adatokat. A titkosított, egyedi, személyes adatokhoz csakis az adott felhasználó férhet hozzá teljeskörűen.

Az együttműködés a Design Terminal közreműködésével jött létre.