Csökkent az egyik nagy építőipari értékesítő cég optimizmusa

A Mapei Kft. sóskúti üzeme
A Mapei Kft. sóskúti üzeme - mert nem tudnak eleget gyártani
Vágólapra másolva!
31 százalékkal növekedett a Mapei Kft. belföldi forgalma a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. Az erősödést az építőipar dinamizmusa táplálta. A vállalat azonban lassulásra számít az utolsó negyedévben, az ágazat lendületvesztése és az építtetők csökkenő optimizmusa miatt – amit tovább ront a lakástakarékok állami támogatásának eltörlése.
Vágólapra másolva!

Az építőipari segédanyaggyártás és forgalmazás egyik legjelentősebb hazai piaci szereplője, a Mapei Kft. belföldi forgalma 12,3 milliárd forint volt az év első kilenc hónapjában, ami 30,9 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest.

Minden termékvonalon erős 25 százalékot meghaladó volt a bővülés.

A megnövekedett igények kiszolgálása zökkenőmentes, azonban ehhez számos drasztikus hatékonyságnövelő intézkedésre volt szükség.

A vállalat a tervei szerint november elsején újra indítja az exportját, melyet éppen egy éve kényszerült leállítani a megnövekedett belföldi kereslet miatt. A célok között szerepel az export értékének megkétszerezése.

A Mapei Kft. sóskúti üzeme - visszatérnek az exporthoz Forrás: Bere Mario - MARIO.HU/Bere Mario - Mario.Hu

Markovich Béla ügyvezető szerint a vállalat növekedése kitart az utolsó negyedévre azonban az üteme jelentősen lassulni fog. Ennek oka egyrészt, hogy

fékeződik az építőipar lendülete, valamint csökken az építtetők optimizmusa, amit a lakástakarékok állami támogatásának eltörlése csak tovább tetéz.

„Mivel a lakástakarékok jelentős részét felújításra fordították, az állami támogatás eltörlése jelentősen csökkentheti a felújítási célú megtakarítási kedvet, ami érzékenyen érintené az egész felújítási piacot" – mondta a Mapei Kft. ügyvezetője.