Az amerikai befektető óriás munkába visszatérést segítő programot indít

kismama, kismamák visszatérése a munkába, részmunkaidő
Vágólapra másolva!
2019-ben a Morgan Stanley budapesti irodája immár harmadjára indítja el „Return to Work – Lendülj újra munkába" programját, amely elsősorban olyan álláskeresőknek nyújt segítséget, akik 2 vagy több év kihagyás után szeretnének visszatérni hivatásukhoz, például újrakezdő anyukaként, vagy nyugdíjasként, esetleg hivatásukat saját- vagy családi vállalkozásban eltöltött idő, netán tartós betegség miatt hagyták korábban ott. A programra november 10-ig várják a jelentkezőket.
Vágólapra másolva!

A program 6 évvel ezelőtt indult New York-ban, mára Londonban, Hongkongban, Mumbaiban, Bengalaruban és Budapesten is sikeresen működik. A kezdeményezés hatékonyságát jól mutatja, hogy globálisan a résztvevők több mint 60 százaléka a program befejezése után állást kapott a Morgan Stanleynél.

A programra az érdeklődök pályázattal jelentkezhetnek. A kiválasztottak első körben egy telefonos előszűrésen vesznek részt, ahol felmérik szakmai hátterüket és angol nyelvtudásukat. Mivel a Morgan Stanley budapesti irodájában főként informatikai, matematikai modellező, kockázatelemző és pénzügyi területekre keresnek munkatársakat, ezért a jelentkezők között is

elsősorban informatikai, mérnöki, matematikai, pénzügyi, közgazdasági felsőfokú végzettséggel jelentkező szakembereket várnak. Ugyanakkor akár projektmenedzsment és adminisztratív munkakörbe is be lehet kerülni.

A kiválasztási folyamat december végén zárul, a kiválasztottak 2019. február 25-től csatlakozhatnak a vállalathoz.

Többek közt kismamák munkába visszatérését is segíti a Morgan Stanley "Return to Work - Lendülj újra munkába" programja Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A „Return to Work" lényege, hogy a résztvevők teljes munkaidős állásba térjenek vissza. Ennek érdekében olyan pozíciókba helyezik őket, amelyek megfelelnek a képességeiknek, tapasztalataiknak, miközben a program során folyamatosan visszaszokhatnak a teljes munkaidős foglalkoztatásba. Minden divízió speciális munkahelyi képzéseket biztosít, valamint heti kétszer angol tanfolyamot a kommunikációs és prezentációs készségek fejlesztéséhez, ami létfontosságú a jövőbeni kapcsolatok kiépítéséhez. Ezen túlmenően a résztvevők számos workshopon is részt vehetnek, amelyek segítik a szakmai önbizalmuk építését, a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtését és a jövőbeni siker érdekében a hatékony időgazdálkodást.

A programban személyes mentort kapnak a résztvevők, akik folyamatos szakmai és személyes visszajelzéssel segítik őket.

„A 12 hetes, fizetéssel járó program lehetőséget ad a munkába való visszarázódásra és a szakmai önbizalom visszaszerzésére. Újrakezdőink megismerhetik a vállalatot, mi pedig őket"- mondta el Fremda Balázs, a Morgan Stanley budapesti irodájának HR vezetője.

További információk és jelentkezés itt.