Péntek este rendezik a Modern Gyárak Éjszakáját

Smart Factory okosgyár
Vágólapra másolva!
A kormány a jelenlegi uniós fejlesztési ciklusban több mint 100 milliárd forintot fordít arra, hogy a magyar gazdaságban végbe menjen az ipar 4.0 folyamat, a digitalizáció, a robitizáció és az automatizáció - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár az idei Modern Gyárak Éjszakája rendezvény sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Magyarországon a hazai és a nemzetközi tulajdonú vállalatok között háromszoros a termelékenységi különbség a külföldi tulajdonban lévő cégek javára. A különbség csökkentése nemcsak pénz, hanem szemléletmód kérdése is, hiszen a digitalizáció egy-két éven belül megtérülő befektetést hoz.

Magyarország a társadalom és a gazdaság digitalizációja alapján az Európai Unióban a 24. helyen áll, az előrelépéshez szemléletmód változtatásra van szükség,

hiszen az állam az alapinfrastruktúrát megteremtette a digitalizációra, amire a vállalkozások is építhetnek.

Péntek este a hazai okosgyárakba látogathatnak az érdeklődők (képünk illusztráció) Forrás: www.stefan-warter.com/Stefan Warter

Az Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt keretében

az idén november 16-án 16 óra és 22 óra között rendezik meg a Modern Gyárak Éjszakáját, az érdeklődők 12 megye 36 gyárában ismerkedhetnek meg a korszerű ipari termeléssel, az okosgyárak működésével.

A jövőben évente többször is tervezik megrendezni ezt a programot.

A program népszerűségét mutatja, hogy egy héttel a rendezvény előtt a rendelkezésre álló helyek fele már betelt. Az eseményen megtekinthető gyárak legtöbbje az autóiparban, gépiparban és az elektronika területén tevékenykedik, de csatlakoztak az eseményhez az élelmiszeriparból és a gyógyszeriparból is.

A szervezők több mint 3500 látogatót várnak, az éjszakai látogatások regisztrációhoz kötöttek, jelentkezni a www.ipar4.hu oldalon lehet.

Bárdos Krisztina, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a program különösen érdekes lehet a termelő kis- és középvállalkozások (kkv), az iparban dolgozók és a pályaválasztás előtt állók számára, akik láthatják, milyen perspektívát kínálnak az okosgyárak.