Az első magyar részvétel a MEDICA egészségügyi kiállításon

Magyar startupok képviselői a 2018-as MEDICA kiállításon
Vágólapra másolva!
Idén először vettek részt magyar startupok a világ vezető egészségügyi kiállításán, a MEDICA-n. A november 12-15. között Düsseldorfban zajlott kiállításon a Startup Campus szervezésében és az INPUT Program közreműködésével valósult meg a hazai startupok részvétele.
Vágólapra másolva!

Magyarország düsseldorfi főkonzulátusának támogatásával, a Semmelweis emlékév eseményeként, a MEDICA-n idén először lehettek ott magyar startupok a Startup Campus standján. A kiállítási standot az INPUT Programnak köszönhetően használhatták bázisként a magyar vállalkozások a négynapos, mintegy 5.000 kiállítót és 180.000 részvevőt bevonzó esemény során.

A rendezvény első napján a Hungarian Startup Day kísérőrendezvény keretében a Bochum Gesundheits Campus, látta vendégül a Startup Campus Üzletfejlesztési Programjában részt vevő hat magyarországi egészségügyi startup vállalkozást, (KinePict, Spomoco, Fitpuli, Spirocco, SinekoGlobal és EndurAid)

melyek a diagnosztika, a prevenció és a sport területén fejlesztett megoldásaikat mutatták be a nemzetközi közönségnek.

Magyar startupok képviselői a 2018-as MEDICA kiállításon Forrás: Thora Sauer

Az Enterprise Europe Network Healthcare Brokerage platformjának támogatásával a programban részvevő cégek

összesen 52 üzleti tárgyalást bonyolítottak le lehetséges nemzetközi partnerekkel a vásár második és harmadik napján.

A harmadik napon a Stanford Egyetem által fémjelzett SPARK Program meghívására a Startup Campus delegációja részt vett egy vacsorával egybekötött orvostalálkozón, ahol németországi klinikák főorvosaival, a finn Tampere University technológia transzfer irodájának vezetőjével és számos, az egészségügy területén dolgozó szakemberrel ismerkedhettek meg.

A négynapos esemény keretén belül hatodik alkalommal megrendezett Medicine and Sports konferencia alkalmával a magyar csapatokat a Startup Campus mentora Fee Beyer, a SportsTech Germany alapítója segítette.