Versekkel erősítenek rá a hatalmas festményekre Szentendrén

Vágólapra másolva!
Rényi Katalin festő és grafikus 21 gramm című összegző kiállításához kapcsolódó felolvasó estet rendeznek szombaton Szentendrén, a MűvészetMalomban. 
Vágólapra másolva!

Októberben a szentendrei MűvészetMalomban nyílt kiállítása Rényi Katalin festőművész-grafikusnak. A tárlat jövő februárig látogatható, de most szombaton egy

felolvasó esttel erősítenek rá a hatalmas festményekre

és különleges objektekre és képtekercsekre. A 21 gramm című kiállítás középpontjában az emberi lélek áll. A felolvasó est a Bordáig vetkőzve címet kapta, és Rényi Katalin verseit Börcsök Enikő és Hegedűs D. Géza olvassák fel. Rényi Katalinnal pedig Juhász Anna beszélget majd.

Ezekben a képekben ott van az a bizonyos fölöttünk való

Néhány éve már tudatosan keresi, kutatja az emberi lelket, és úgy érzi, most meg is találta. Annak ellenére, hogy igazából az emberrel foglalkozik, az alkotói folyamat végén mindig megjelenik képein a Megváltó. Rényi Katalin grafikus- és festőművész nagyszabású kiállítása október elején nyílt a szentendrei MűvészetMalomban.

A műsorban közreműködik Horváth Kornél Kossuth-díjas magyar ütőhangszeres is. Juhász Anna az M1 aktuális csatornán azt mondta, Rényi Katalin kiállított munkái, képei, szóképei, festményei, tárgyai szívig hatolnak, művészete őszinte, semmi nem marad rejtve munkáiban. Elmondta azt is, hogy az eseményhez kapcsolódóan Budapestről buszt indítanak szombaton az érdeklődők számára.