Az Isten pénze című musicalt mutatják be az Arénában

Vágólapra másolva!
Az Isten pénze című musicalt mutatják be december 22-én, délután a Papp László Sportarénában több mint tízezer, a nevelőszülői hálózatban és nagycsaládokban felnövő gyereknek és családjaiknak.
Vágólapra másolva!

A nevelőszülői hálózatban és nagycsaládokban felnövő gyerekek és családjaik szórakoztatásáról gondoskodva december 22-én, délután bemutatják az Isten pénze című musicalt a Papp László Sportarénában. Az előadásra körülbelül 12 ezer nézőt várnak. Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy az előadást a több mint tíz éves múltra visszatekintő Magyarország karácsonya rendezvény keretében szervezik meg. A meghívottak között vannak nevelőszülők és gyerekeik, fogyatékossággal élők, örökbefogadók és örökbefogadottak, valamint nagycsaládosok. Kovács Zoltán azt is elmondta, hogy az eseménnyel szeretnének rávilágítani

arra a felelősségre, amelyet az államnak a gyerekekért és a gyereket nevelőkért vállalnia kell.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pedig azt mondta, a nevelőszülői hivatás fontosságára kívánják felhívni a figyelmet, a hivatás lényegét szeretnék megismertetni a társadalommal. Elmondta, hogy a szociális területen gyermekvédelemmel, felzárkózással foglalkozók között emblematikus szereplők a nevelőszülők, hiszen

ők azok, akik ott vannak, amikor egy gyermeknek segítségre van szüksége,

és befogadják a gyerekeket a saját otthonukba. A december 22-ei eseményt figyelemfelhívásként és köszönetképpen szervezik meg számukra. Tolcsvay László zeneszerző elmondta, hogy Charles Dickens Karácsonyi ének című meséjéből 23 éve írták a darabot, amely azóta ezer előadáson van túl, és szerte Európában játszották. A mű színpadi adaptációját Müller Péter készítette, a dalszövegeket Müller Péter Sziámi írta. A művet a Budapesti Operettszínház produkciójában láthatja a közönség.

A színházi előadásra a nevelőszülői hálózatban gondozott gyermekek és családtagjaik mellett az örökbefogadásokat támogató állami és civil szervezetek tagjait, a fogyatékossággal élő gyermekek gondozását segítő szervezetek képviselőit is várják. A musicalt a Budapesti Operettszínház művészei az Operettissima Nonprofit Kft. szervezésében játsszák, Szabó Mónika vezényletében december 22-én délután 14 órakor láthatja a közönség. Scrooge szerepében Földes Tamás, Marley-ként Németh Attila látható, mellettük többek között Kalocsai Zsuzsa, Kocsis Dénes, Simon Panna és Gömöri András Máté játszik az előadásban, amelyben fellép a zeneszerző Tolcsvay László is. A produkció díszletét Szlávik István, jelmezeit Gyarmathy Ágnes tervezte, koreográfusa Barta Viktória, rendezője Somogyi Szilárd.