Már Vanda köszönti az ügyfeleket a Telekom telefonos ügyfélszolgálatán

magyar telekom t-mobile
A Magyar Telekom logója.
Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom telefonos ügyfélszolgálatán a hagyományos nyomógombos menürendszert virtuális üzleti asszisztens váltotta fel: a mesterségesintelligencia-alapú, magyarul beszélő Vanda fogadja a beérkező hívásokat, és a lehető leggyorsabban kompetens szakértőhöz irányítja a hívást.
Vágólapra másolva!

A Telekom tavasszal mutatta be Vanda nevű virtuális üzleti asszisztensét, amely nyár óta már

minden, az ügyfélszolgálatot telefonos csatornán megkereső ügyfél hívását fogadja.

Vanda képes az elmondottak alapján megérteni az ügyfél szándékát, és a lehető leggyorsabban ahhoz a szakértőhöz irányítani a hívást, aki kompetensen segíteni tud a megoldásban. Emellett jól automatizálható és gyakran előforduló, rutinszerű feladatokat is rábízhatunk, amit teljeskörűen elvégez szakértők bevonása nélkül is. Ilyen automatizált feladat például

a kiegészítő mobil díjcsomag értékesítése, mobilegyenlegről információadás, vezetékes szolgáltatásra vonatkozó hibabejelentés kezelése, valamint a folyamatban lévő megrendelésekről státuszinformáció adása.

A Magyar Telekom telefonos ügyfélszolgálatán Vanda a sztár: minden ügyfél hívását ő fogadja Forrás: MTI/Mohai Balázs

Vanda képességeit és az általa elvégezhető tevékenységek körét folyamatosan bővíti a Telekom.

A jövőben a mesterséges intelligencia alapú rendszer továbbfejlesztéseként a Telekom több innovatív megoldásban gondolkodik. Kiemelkedő ezek közül az az innováció, ahol

Vandát már érzelmi intelligenciával ruháznák fel, és képes lesz a rendszerkommunikációban idomulni ahhoz az érzelmi szinthez, amelyet az ügyfél hangjából megállapít.

A T-Systems üzleti asszisztens megoldása - az ügyfélszolgálaton túl - IT ügyintézés és szolgáltatásra, banki ügyintézés egyszerűsítésére és akár kérdőívezésre is hasznosítható a jövőben.