A Nemzeti Színház átadta karácsonyi adományait

Vágólapra másolva!
Két adománygyűjtő akciót szervezett idén a Nemzeti Színház. A tavalyi évhez hasonlóan a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrumhoz tartozó idős emberek karácsonyát, valamint a Csíksomlyói passióban közreműködő rászoruló gyerekeket segítették az ajándékokkal. 
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Színház a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrumhoz tartozó 15 egyedülálló, idős ember karácsonyát tette szebbé, az összegyűlt ajándékok - tartós élelmiszerek, pipere cikkek, szaloncukrok - mellett a januári Körhinta előadásra 16 db színházjegyet is adományoztak számukra - olvasható a Nemzeti Színház honlapján.

A Csíksomlyói passió című előadás megvalósításakor pedig úgydöntöttek, hogy

az előadás színrevitelében, kórustagokként közreműködő rászoruló gyermekek megsegítésére a Nemzeti Színházban adománygyűjtést szerveznek,

hogy egy kis örömöt varázsolhassanak a karácsonyfájuk alá.

Az adománygyűjtés 2018. november 20-án vette kezdetét és 2018. december 19-én záródott. Karácsonyi képeslapokért cserébe adakozhattak a színház dolgozói és a nézői. A nemes célra összesen 257.360,- Ft-ot gyűjtöttek össze, amelyet Udvaros Dorottya és Szabó Sebestyén László nyújtott át a Patrona Művészeti Iskola Igazgatójának. Az adományt ők juttatják el a rászoruló gyermekeknek.

Azóta a Nemzeti Színház már egy megható köszönő e-mailt is kapott Nagy Éva Vera iskolanővértől, Czakó Gabriellától a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Kar vezetőitől és a gyerekektől.