90 évesen sem mond le a babonáról Ennio Morricone

Ennio Morricone koncert
Ennio Morricone koncert
Vágólapra másolva!
A világhírű Ennio Morricone 90 évesen is odafigyel a szerinte balszerencsét hozó dolgokra. A zeneszerző január végén koncertezik Budapesten, ahol babonájával külön feladatot ad a szervezőknek. Többek között arra is oda kell figyelniük, mi lehet a Maestro a hotelszobájában.
Vágólapra másolva!

Különleges kérésekkel érkezik a világ minden tájára a világhírű zeneszerző, Ennio Morricone. Ezek legtöbbje pedig a babonához köthető, ugyanis a Maestro szinte irózik az olyan dolgoktól, amelyekről úgy gondolja, hogy balszerencsét jelenthetnek. A 90 éves Morricone egyszer már bejelentette, hogy felhagy a turnézással, azonban mégis vállalt egy egy sorozatot. Ennek a ráadásturnénak egyik államosá lesz január 23-án Budapest, ahol a szervezőknek a Morricone babonájára is oda kell figyelniük.

Ennio Morricone 2017-ben lépett fel legutóbb Budapesten. Nagyon valószínű, hogy a januári után már nem tér vissza koncerttel Magyarországra Fotó: Mudra László - Origo

„A Maestro irtózik a lila színtől, úgy véli, hogy balszerencsét hoz, ezért figyelünk rá,
hogy

ilyen színű festmény vagy bútor” – mondta Oláh Zsuzsanna, a budapesti koncertet szervező JVS Group Magyarország kommunikációs igazgatója. Ezek után pedig nem lehet meglepő, hogy az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas zeneszerző a 13-as számot is a balszerencsével kapcsolja össze, ezért a koncerten a zenészek listáján a 12. zeneművet rögtön a 14. követi, és természetesen a stáb egyetlen tagja sem lakhat a 13. szobában, mert a mester

nem szeretné, ha bármelyik kollégájának baja esne.

Azt már korábbról tudtuk, hogy Morricone vérbeli olasz, ugyanis nyilatkozni, intejrút adni is csak anyanyelvén szokott. A koncertszervezők, így a magyar csapat is éppen ezért szokta megkérni a Morricone közelében dolgozókat, hogy lehetőleg olaszul köszöntsék őt, és a Maestro megszólítást használják. Ennio Morriconéval készült interjúnkat itt olvashatja:

A 90 éves Morricone az Origónak: Bízom benne, hogy még sokáig jól leszek

Több mint 600 zenét komponált már eddigi, több mint 60 éves pályafutása alatt. Két évvel ezelőtt kapott Oscar-díjat a legjobb eredeti filmzene kategóriájában az Aljas nyolcas-hoz írt zenéjéért. Tavaly az a hír járta, hogy 2017 után már nem vállal többállomásos koncertutakat.