Boros Lajos: Lassan csontváz vagyok

Boros Lajos
Budapest, 2012. március 6. Boros Lajos beszél azon a sajtótájékoztatón, amit a NeoFM kereskedelmi rádió reggeli műsorának műsorvezetői tartottak abból az alkalomból, hogy Boros Lajos 20 év után befejezi a Bumeráng című reggeli műsor vezetését. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Újra egészsége miatt aggódhat a rádiós: nem erőltetheti meg magát, szobafogságra ítélték az orvosok.
Vágólapra másolva!

Boros Lajos éppen csak kezdte összeszedni magát, nyílt szívműtétje után orvosi engedéllyel elkezdett óvatosan sportolni, hogy a több mint egy hónapnyi kóma és a lábadozás után újra erőre kapjon, elsorvadt izmait újraépítse, illetve hízzon is egy kicsit, csakhogy újra szobafogságba parancsolták a doktorok. Ezúttal a tüdeje vizesedett be.

"Ötször vagy hatszor jutottam el összesen a konditerembe, ahol sétáltam a gépeken, óvatosan bringáztam, de lefekvéskor, elalvás előtt fura rezonálást éreztem, légzéskor pedig sípoló hangot hallottam. Kiderült, hogy

amit háromszor lecsapoltak. Alkalmanként hat-hét deciliter folyadék gyűlt össze, de sajnos megint vizesedik" - mesélte a Blikknek.

Forrás: MTI/Beliczay László

Boros állapota miatt orvosai konzíliumot hívtak össze, és be kell állítani a vízhajtó gyógyszerét. "Azt hiszem,

Bár a lecsapolást is érdekességként fogtam fel. Az érzéstelenítés után a hátamon keresztül beszúrnak egy tűt, amivel kiszívják a folyadékot. Nem fáj, viszont hallani lehet, ahogy kifolyik."

A beavatkozásnál sokkal jobban zavarja, hogy ameddig a probléma fennáll, gyakorlatilag szobafogságra lenne ítélve. "A sportolástól eltiltottak, sétálnom sem szabadna, sőt, semmi megerőltetőt nem csinálhatok. Amikor a talajviszonyok engedik, néha kimegyek a levegőre, mert nem veszíthetem el a kondimat! Lassan csontváz vagyok!"