Puskás Ferencről készül rajzfilm

Anglia, Magyarország, 3:6, Puskás Ferenc
Billy Wright és Puskás Ferenc az évszázad meccsén
Vágólapra másolva!
A Magyar Média Mecenatúra Program animációs filmek gyártásának támogatására tavaly meghirdetett Macskássy Gyula-pályázatának harmadik fordulójában hét alkotónak összesen 56,9 millió forintot ítélt oda a Médiatanács.
Vágólapra másolva!

A magyar bajnokokról szóló Cserebogarak folytatásában B. Nagy Ervin a háromszoros olimpiai bajnok Papp Lacit és az ökölvívást elevenítheti meg digitális rajzanimációs technikával, míg Gellár Csaba a Puskás Öcsi és barátai nyitórészében a gyermekeknek is példaként szolgáló világhírű magyar futballista életének első, rongylabdás éveit idézheti meg - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Billy Wright és Puskás Ferenc az évszázad meccsén Forrás: S&G and Barratts/EMPICS Sport/S&G and Barratts/EMPICS Sport/Barratts

Új epizódot készíthet Mark Twain regénye nyomán Gyulai Líviusz Egy jenki Arthur király udvarában című sorozatához, melyben egy 19. századból érkező amerikai megkísérli modernizálni a kerekasztal lovagjainak kora középkori Angliáját. Folytatódhat Miklósy Zoltán Szőrmók Ovija Lola mindenkit megtisztító különleges találmányával, míg Rófusz Ferenc a Hoppi mesék-sorozat új évadának második részében egy thaiföldi virágzó tóhoz invitálhatja a legkisebbeket.

Tamás Zsuzsa azonos című mesekönyve alapján készíti majd el a Macskakirálylány című új minisorozat első részét Tamás Iván abból a történetből, amelyben a magát belülről elvarázsoltnak érző Bánatos királyfi életébe váratlanul egy macska toppan be. Gelley Bálint Farkas a papírkivágásos Átjáró Másvárosba-sorozathoz rendezhet Magyar Andrea könyve nyomán új epizódot Döbrögi címmel.