Agatha Christie-ből sosem elég

THE ABC MURDERS (Episode 1)

John Malkovich as Hercule Poirot

It's 1933 and a killer travels the length and breadth of Britain via the ominous rumble of the train tracks. They strike in a methodical pattern, leaving a copy of the ABC Railway Guide at the
THE ABC MURDERS (Episode 1) John Malkovich as Hercule Poirot It's 1933 and a killer travels the length and breadth of Britain via the ominous rumble of the train tracks. They strike in a methodical pattern, leaving a copy of the ABC Railway Guide at the scene of each murder. As Poirot attempts to investigate he is thwarted on every front. If he is to match his most cunning nemesis, everything about him will be called into question; his authority, his integrity, his past, his identity.
Vágólapra másolva!
A John Malkovich-féle Poirot-sorozat alkotója egy újabb Agatha Christie-művet dolgozna fel, képernyőre kerülhet a Bűbájos gyilkosok is.
Vágólapra másolva!

Az ABC-gyilkosságok tévés változatáért felelős Sarah Phelps egy másik Agatha Christie-regényre is szemet vetett, legközelebb a magyarul Bűbájos gyilkosok címmel megjelent The Pale Horse-t dolgozná fel.

John Malkovich mint Poirot a The ABC Murdersben Forrás: BBC

Jó eséllyel a BBC is rábólint a tervre, Phelps ugyanis nemcsak Az ABC-gyilkosságok sorozatverzióját hozta tető alá, de előtte a Tíz kicsi néger-t, A vád tanújá-t és Az alibi-t is képernyőre vitte Christie írásai közül.

Az alkotó a Radio Timesnak azt mondta, már a Tíz kicsi néger képernyős változata, a Tíz kicsi katona idején elgondolkodott azon, hogy a vérzivataros huszadik századot miként lehetne gyilkossági rejtélyeken keresztül bemutatni – a Bűbájos gyilkosok-kal pedig eljutna a hatvanas évekig.