Aki év végén kap visszatérítést, az most igényeljen hitelkártyát

online vásárlás bankkártya hitelkártya Szeptemberi pénzhoroszkóp
Vágólapra másolva!
Sokak számára a hitelkártya egyik legvonzóbb funkciója lehet a vásárlások után járó egyösszegű visszatérítés év végén. Az év első hónapjaiban igényelt hitelkártya napi rendszeres használatával a hitelkártya igénylésének évében a kártyadíj vagy annak egy része könnyen visszaszerezhető a banktól.
Vágólapra másolva!

Aki már januártól folyamatosan, a mindennapi vásárlások során is használja a hitelkártyáját, az

havi átlagosan 150 ezer forintos költés esetén akár 18-28 ezer forintos visszatérítést is el tudja érni

Györkei Krisztián, az OTP Bank fogyasztási hitelek termékfejlesztési vezetője szerint.

Az internetes vásárlásokra, sőt némely banknál a csoportos beszedésekre is jár a visszatérítés, érdemes igénylés előtt érdeklődni a visszafizetés részleteiről Forrás: Shutterstock

A hitelkártya-birtokosok az OTP Banknál vásárlásaik után a költésük 1 százalékának visszatérítésével számolhatnak, bármit is fizetnek. Ezen felül évszakonként más és más kategóriájú vásárlások után összesen 3 százalékos visszatérítést kaphatnak.

Télen a szórakozás (például mozi, színház, könyvesboltok) és az éttermek állnak a középpontban. A visszatérítések mellett fontos odafigyelni a visszafizetési határidők betartására is, hiszen ez is feltétele a viszatérítésnek. A hitelkártyás vásárlások minden esetben kamatmentesek, ha az ügyfelek a türelmi időszak végéig visszafizetik a teljes felhasznált összeget és egyéb, a kártyahasználathoz kapcsolódó költségeket. Ezzel szemben a hitelkártyás készpénzfelvételek minden esetben kamatoznak. A hitelkártyás vásárlások esetében részletfizetés is választható.

Az OTP Bank hitelkártyáiról a www.otpbank.hu/Hitelkartyak oldalon lehet tájékozódni.

Ugyanakkor léteznek olyan hitelkártya konstrukciók is, melyeknél a visszatérítést nem egy összegben év végén, hanem minden hónapban kifizeti a bank a kártyabirtokosnak, így a közleményben hivatkozott egész éves pénzgyűjtés szempontjából előnyös év eleji hitelkártya igénylés elsősorban az OTP Bank hitelkártyáira érvényes.