13 év alatt ért a csúcsra ez a pécsi cég

pécs, székesegyház, advent, karácsony
Vágólapra másolva!
A pécsi Laptopszalon 13 évvel ezelőtt indult, alapvetően a számítástechnika iránti szeretetből, és mára az ország meghatározó boltjává nőtte ki magát. Már nyolc helyen képviselteti magát az országban, tavaly pedig elnyerte az Év Kereskedője Díjat, árbevételük évi 12 milliárd forintnál jár.
Vágólapra másolva!

Pécs egyetemi városrészéből indult a Laptopszalon 2006-ban. Az egykori kis üzlet mára jelentősen kibővült és már mintegy 60 ember dolgozik az ország egyik legnagyobb forgalmú laptopokat, okostelefonokat és számítástechnikai eszközöket értékesítő bolthálózatában.

Szervízeléssel kezdték, ebből indult el a kereskedés.

Szerencsés időszakban voltak, a lakosságnál is nőtt a laptopok iránti igény, és ekkor startoltak az első webáruházak is, ami beindította a hazai online kereskedelmet.

A Laptopszalon nem a legolcsóbb árakkal akart kitűnni a többiek közül, hanem átgondolt üzleti stratégiával és hatékony marketinggel, melyek olyan hozzáadott értékeket teremtettek a laptopok mellé, mint

plusz garancia, plusz tárhely, ingyenes szállítás, kamatmentes hitel, ajándék szervízkupon.

Emellett megtartották szervíz profiljukat is, így a laptopok bővítése és szabadon konfigurálhatósága egyedülálló lehetőség lett a vásárlóiknak. 2011-ben országos terjeszkedésbe kezdtek. Ekkor nyílt meg második üzletük a budapesti Teréz körúton, amelyet újabb üzletek követtek Szegeden, Győrött, Debrecenben, Kecskeméten és további két üzlet Budapesten.

A Laptopszalon mindig büszke maradt arra, hogy Pécsett alapították (képünkön a pécsi Szent Péter és Szent Pál Székesegyház tornyai) Forrás: I ♥ Pécs / Facebook

Az elmúlt években több elismerést is bezsebeltek,

több „Év Kereskedője" díjat kaptak, kétszer nyerték el az Év Honlapja elismerést, és idén bekerültek a régió 25 legnagyobb cége közé.

A Laptopszalon tavaly elnyerte a Baranya Megyei Kereskedelem és Iparkamara Év Kereskedője Díját is.

A pécsiek sikeréről bővebben is olvashatnak a Hellovidék.hu cikkében.