Hamarosan bejelentik, kik jutottak be Magyarország 100 legjobb kkv-ja közé

Kép a 2018-as KKV TOP100 rendezvényről
Vágólapra másolva!
2019-ben is rangsorolják Magyarország meghatározó kis- és középvállalkozásait. A teljes listát és a kategóriák dobogósait március 21-én jelentik be a KKV TOP100 Díjátadó Gálán.
Vágólapra másolva!

A kis- és középvállalkozások a hátukon viszik a gazdaságot és az országot, de a napi munkában a vezetőknek alig marad idejük a tájékozódásra és az üzleti kapcsolatok építésére. A KKV TOP100 esemény küldetése, hogy a legeredményesebb kkv-k megkapják azt az elismerést és segítséget, amit megérdemelnek.

A szervezők által vizsgált cégek bázisát azon vállalkozások alkották, amelyek az Európai Unió KKV besorolása szerint kis- és középvállalkozásnak minősülnek.

A szakmai zsűri mezőgazdaság, ipar, építőipar, kereskedelem és szolgáltatás kategóriában kereste a legjobb kis- és középvállalkozásokat.

A listát egy objektív értékelési szempontrendszer alapján állították össze.

A zsűri a legrelevánsabb adatokat vette górcső alá, úgymint pénzügyi és létszámadatok, az abból számolt hatékonysági mutatók,

így az árbevétel arányos eredmény és az egy főre jutó eredmény, valamint a cég hosszú távú stabilitását is mutató alapítási dátum. Emellett nem hagyták figyelmen kívül a cégek forrás és piac oldali diverzifikáltságát sem, így azt is megvizsgálták, hogy nyertek-e EU-s pályázatot vagy közbeszerzést, illetve végeznek-e export tevékenységet. Az adatok elemzése után a kuratórium rögzítette a pontos módszertant, mely alapján a rangsor összeállt.

Kép a 2018-as KKV TOP100 rendezvényről Forrás: RSM Hungary

Az illusztris céglista jelentőségét jól érzékeltetik a számok is:

az 500 cég összesített árbevétele meghaladja a 2640 milliárd forintot, melyet közel 250 milliárd profittal együtt értek el, míg az általuk foglalkoztatott munkavállalók száma eléri az 50 ezer főt,

derül ki az OPTEN adatbázisából.

A díjazott vállalkozásoknak egy névre szóló, gravírozott kristálytrófeával és a KKV TOP100 kiadványban való bemutatásával fejezik ki a cégeknek az elismerésüket a szervezők. Emellett az első helyezettek egy éves tagságot kapnak a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége Zrt. milliárdos cégek vezetőit tömörítő üzleti csoportjában is.