Nézze meg a magyar jelölt képét az egyik legrangosabb fotós díjra

Máté Bence jelölt fotója a békákról
Vágólapra másolva!
Máté Bence Túlélési ösztön című, békás fotója is bekerült a hat jelölt közé a rangos World Press Photo díjra természetfotó kategóriában.
Vágólapra másolva!

Szerdán tették közzé a a 2019-es World Press Photo díjra jelölteket, és a magyar Máté Bence Túlélési ösztön című fotója is bekerült a hat jelölt közé természetfotó kategóriában. Az ismertetés szerint a fotó tavaly áprilisban készült az erdélyi Kovászna megyében, és arra hívja fel a figyelmet, hogy tavasszal szerte a világon

sok párzásra összegyűlt béka lábát vágják le étkezési célra

gyakran úgy, hogy az állat még él. A magyar természetfotóst másodszor jelölték, 2017-ben harmadik lett egy éjszakai állatfotókból összeállított, tízdarabos sorozattal a Természet kategóriában. A fő kategóriában, Az év legjobb sajtófotója díjra jelöltek között van a szíriai Mohammed Badra, az olasz Marco Gualazzini, a francia Catalina Martin-Chico, az ausztrál Chris McGrath, az amerikai John Moore és a dél-afrikai Brent Stirton.

Máté Bence jelölt fotója a békákról Forrás: Worldpressphoto.org

A World Press Photo zsűrije 25 ország 43 fotósát jelölte díjaira a különböző kategóriákban. A közlemény szerint a jelöltek harmada (32 százalék) nő, míg tavaly ez az arány mindössze 12 százalék volt. A szervezet pályázatára több mint

4700 fotós jelentkezett csaknem 80 ezer fotóval.

A győzteseket április 11-én hirdetik ki Amszterdamban. Az év sajtófotója fődíj 10 ezer eurós (3,2 millió forintos) pénzjutalommal jár. Az év sajtófotója díjat tavaly az AFP fotósa, a venezuelai Ronaldo Schemidt kapta egy szimbolikus jelentésű képért, amely egy caracasi tüntetésen robbanás következtében meggyulladt férfiról készült.