Fura kínai szedánként él tovább a Saab 9-5

Vágólapra másolva!
Amit a képen látunk és a Senova D nevet viseli a Beijing Automotive Industry Holding autógyár emblémájával a fenekén, az valójában egy Saab 9-5, legalábbis a lemezek alatt.
Vágólapra másolva!

Forrás: BAIC

A Beijing Automotive Industry Holding (BAIC) nem viccből vette meg 2009-ben a General Motorstól az előző generációs Saab 9-5-ös gyártási jogait, olyannyira nem, hogy már be is mutatták a hajdani svéd modellre épülő saját autójukat.

Forrás: BAIC

A sejtelmes Senova D nevet viselő szedánról elölről szimplán azt mondaná az ember, hogy egy nem túl jól sikerült Mercedes klón, oldalról viszont már erős BMW-s behatást lehet felfedezni, hogy az autó fenekéhez érve már egy Citroen C5 ugorjon be róla az embernek. Egyébként nem csak a Saab 9-5 jogait vette meg kilóra a BAIC, hanem a jó öreg Nicolas Cage-et is, aki egy akciófilmnek is beillő reklámmal népszerűsíti a Senovát, ebből egy rövid részlet látható az alábbi videóban.

A 4,8 méter hosszú Senova D-t 140 ezer jüanért, azaz mintegy 5,2 millió forintnak megfelelő összegért lehet hazavinni Kínában egy 2 literes, 201 lóerős benzines turbómotorral, de lesz belőle egy erősebb 2,3 literes turbós és egy elektromos változat is.