Négy futam, négy győzelem, maximális pontszám, s csupán néhány elvesztett gyorsasági szakasz - ez jellemezte az ifj. Tóth János, Tóth Imre kettős (Symphonia Rallye Team) idei teljesítményét. A címvédő kettős toronymagasan vezet az országos bajnokság ötödik futama, a Veszprém-rali előtt.

- Őszintén szólva nem számítottam arra, hogy ilyen sima lesz a kezdet - mondta a Peugeot 206 WRC-vel versenyző ifj. Tóth. - Az igazat megvallva arra számítottunk, hogy az ellenfeleink szorosan a nyomunkban lesznek, sőt akad olyan verseny is, amelyeket elvesztünk. Félidőben vagyunk, hiszen még négy futam hátra van, ráadásul a következő viadal, a Budapest-rali kétszeres szorzójú, tehát minden előfordulhat. Mi is kifoghatunk egy rossz napot, elromolhat az autó, leeshetünk az útról vagy defektet kapunk. Elég egy apró technikai hiba, amelyet nem tudunk kijavítani és máris elénk kerültek a vetélytársak.

Az Érdi Tibor, Varga István kettőst (Subaru Impreza WRC) "örök" másodiknak nevezték el, mert az idei futamokon rendre lemaradt a képzeletbeli dobogó legfelső fokáról.

- Természetesen mi is szeretnénk győzni, - mondta Érdi - de tudomásul kell venni a tényeket. A mi autónk 1998-as fejlesztésű, a "Janikáé" pedig 2000-es. Nagyon fontos, hogy szombaton ki éri el a legjobb időt, s melyikünk kezdi az élről a vasárnapi nagyon kemény murvás szakaszokat. Ez döntő lehet.

Benik Balázs tavaly még a másodosztályban versenyzett és sokan azt jósolták, hogy hatalmasakat fog esni, amikor átült a Skoda Feliciából a Toyota Corolla WRC-be. Nos, nem így történt, sőt...

- Nagyon örülök a harmadik helyünknek, mert az esztendő elején ezt a célt tűztük ki magunk elé. Számomra az a legfontosabb és legértékesebb, hogy minél több tapasztalatot szerezzek, s minden versenyt eredményesen fejezzek be. A legutóbbi viadalon a Symphonia-Savaria ralin nem így történt. Nem szeretném, ha ez megismétlődne.

Pincési László

(SZTÁR Sport)