Biaggi startol a mezőny elejéről a Német Nagydíj királykategóriájában, Mad Max idei harmadik rajtelsőségét szerezte. Megismétlődni látszik a két héttel ezelőtti esemény, amikor is Biaggi legnagyobb riválisa, a világbajnokságban vezető Valentino Rossi tíz hellyel hátrébbra, a rajtrács 11. helyére kvalifikálta magát.

Az, hogy az eredmény is megismétlődik-e, azaz Rossi felverekedve magát a mezőnyön újra meg tudja-e verni olasz honfitársát, még kérdéses, az viszont biztos, hogy ezúttal nem esős, hanem száraz körülmények között zajlott az időmérő edzés.

Kitűnő napja volt a Marlboro Yamahás Max Biagginak, aki csapattársával, a spanyol Carlos Checával egy sor gyors kört futott, s utóbbi végül a rajtrács első sorába, a negyedik helyre hozta be motorját, Alex Barros mögé. Shinya Nakano, Biaggi mellől rajtolhat a második helyről, így persze újra az első sorból, ahogy azt már idén megszokhattuk tőle. Az egyedüli Hondás a brazil Barros az első sorban.

Olivier Jacque és Garry McCoy bizonyították, hogy felgyógyultak és újra fittek a jó versenyzéshez, így mindjárt az ötödik és hatodik rajthelyre elegendő időt futottak. A Yamahás párost az olasz Loris Capirossi követi, jó néhány hellyel lejjebb csapattársánál. Norick Abe csípte meg a nyolcadik helyet, ami nem is rossz teljesítmény tőle.

A két Suzukis versenyző, azaz a címvédő Kenny Roberts és Sete Gibernau a kilencedik és tizedik helyről vághat neki a Német Nagydíjnak. Utánuk rajtolhat Valentino Rossi, s a kilátások nem túl kedvezőek számára, hiszen sokat küszködött, hogy beállítsa Hondáját a német pályára. Rossi HRC-s márkatársa, Alex Criville talán még nála is többet küszködött, miközben mindkét NSR 500-asával bukott a délutáni időmérő edzés során. Criville-nek nem maradt más, minthogy megpróbálja összekapni magát egészségileg, hogy vasárnap rajthoz tudjon állni. Mindeközben csapata éjt nappallá téve dolgozik, hogy legalább az egyik motorja kész legyen a bemelegítésre.

Vincent, Barros és Stigefelt is bukott a délután során, míg Capirossi épphogy megúszott egy nagy esést (motorja hátulja csúszott ki alóla), de a kavicságy időben megfogta a motorját.

250 kcm

Tetsuya Harada szerezte meg a Német Nagydíj rajtelsőségét, s a szintén Apriliás Marco Melandri követte őt a második helyen. Így az időmérő edzés utolsó perceiben a világbajnokságban vezető Daijiro Katoh két hellyel hátrébb esett a harmadik helyre. Ez Harada negyedik idei rajtelsősége és egyben nagy teljesítménybeli ugrás a pénteki eredményéhez képest, amellyel a képzeletbeli rajtrács nyolcadik helyét szerezte meg.

A japán versenyző teljesítményéhez egyedül a brit Jeremy McWilliamsé volt fogható, aki sikeresen behozta Apriliáját az első rajtsorba, annak is negyedik helyére. Ez azért is nagy teljesítmény, mivel alig két héttel ezelőtt hazai futamán, a Brit Nagydíjon eltörte a kulcscsontját, és emiatt egy operáción esett át. A megtáltosodott brit egy fémlemezzel a vállában állt rajthoz, s épphogy vissza tudta verni a feltörekvő Fonsi Nieto támadásait, aki bebiztosította azt, hogy az első öt versenyzőből négy alatt Aprilia motor dübörögjön. Sebastian Porto Nieto mellől a hatodik helyen rajtolhat majd el, míg Roberto Rolfo és Randy de Puniet zárják a második rajtsort.

Emilio Alzamora kénytelen volt beérni a kilencedik hellyel azután, hogy egy csúnyát bukott. David de Gea, Naoki Matsudo, Vincent Philippe és Diego Guigovaz is csatlakoztak hozzá a pálya szélén.

125 kcm

A 125 köbcentis géposztály magyarja, azaz Talmácsi Gábor, a Racing Service versenyzője 1:33.060-as idővel a 27. helyről vághat neki a versenynek. Sajnos Nobby Ueda, Ui és Angel Rodriguez mellett Talmácsi is bukott az időmérő edzés során.

A Német Nagydíj időmérő edzésének eredménye:

500kcm

1. Max Biaggi (Marlboro Yamaha) 1:26.097
2. Shinya Nakano (Gauloises Yamaha Tech 3) 1:26.250
3. Alex Barros (West Honda Pons) 1:26.262
4. Carlos Checa (Marlboro Yamaha) 1:26.313
5. Olivier Jacque (Gauloises Yamaha) 1:26.506
6. Garry McCoy (Red Bull Yamaha) 1:26.638
7. Loris Capirossi (West Honda Pons) 1:26.654
8. Norick Abe (Antena 3 Yamaha) 1:26.765
9. Kenny Roberts (Telefonica Movistar Suzuki) 1:26.784
10. Sete Gibernau (Telefonica Movistar Suzuki) 1:26.942

250kcm

1. Tetsuya Harada (MS Aprilia Racing) 1:26.906
2. Marco Melandri (MS Aprilia Racing) 1:27.064
3. Daijiro Katoh Telefonica (Movistar Honda) 1:27.374
4. Jeremy McWilliams (MS Aprilia Racing) 1:27.593
5. Fonsi NietoValencia (Circuit Aspar Team) 1:27.642
6. Sebastian Porto (Yamaha Kurz) 1:27.868
7. Roberto Rolfo (Safilo Oxydo Race) 1:27.882
8. Randy de Puniet (Equipe de France - Scrab GP) 1:27.943
9. Emilio Alzamora (Telefonica Movistar Honda) 1:27.982
10. Alex Debon Valencia Circuit Aspar Team) 1:28.079

Amber PR

Korábban az [origo]-ban:

Biaggi az első, Rossi a tizedik

Ajánlat:

motogp.com