Ifj. Tóth János (Symphonia Rallye Team) ötödik bajnoki címét ünnepelheti hétvégén - amennyiben a Peugeot 206 WRC-vel versenyző pilóta nyeri a kétszeres szorzójú budapesti Eb-futamot, akkor két fordulóval a befejezés előtt már behozhatatlan előnyre tesz szert.

Forrás: SZTÁR Sport
Tóthék eddig hibátlanok
"Egy biztos: a hétvégi futam vízválasztó erőpróba lesz. Természetesen izgulok egy kicsit, de ez minden verseny előtt így van" - mondta ifj. Tóth. "Keményen készültünk navigátorommal, Tóth Imrével a Rábaringen megrendezésre kerülő gyorsasági szakaszra. A Tényő és Ravaszd közötti gyors, igazi 'bevállalós' pálya, még akkor is, ha lesz néhány lassító. Nagyon szeretnék már szombaton ünnepelni, de a legfontosabb az, hogy mindenképpen célba érkezzünk. Az autóversenyzés technikai sport, elég a legkisebb hiba, s máris minden elveszett."

Az összetett versenyben második Érdi Tibor titokban abban reménykedik, hogy a kétnapos viadal a Subaru WRC-nek kedvez. "Egy új fejlesztésű elektronikát kapunk a motorhoz, de ezt csak akkor építjük be, ha tökéletesen kompatibilis. Semmit sem szeretnénk kockáztatni, mert ezen a versenyen nagyon sokat lehet nyerni, de veszíteni is" - hangsúlyozta Érdi. "A Rábaringről csak annyit: teljesíteni kell. A tényői gyorsasági szakasz egyszer alaposan megtréfált bennünket: az N-csoportos Mazda elvesztette a benzinnyomást és pályafutásom eddigi legnagyobb bukását mutattam be."

Az összetett pontverseny harmadik helyén álló Benik Balázs (Toyota Corolla WRC) komoly kihívásnak tartja a háromnapos viadalt. "A legújabb fejlesztésű versenyautóval indulunk, amely közel áll a Peugeot 206 WRC-hez. Szerdán a Hungaroring környékén tartunk egy aszfaltos tesztet, ahol még finomítjuk a beállításokat. A cél a dobogó valamelyik foka. Minél magasabb, annál jobb" - mondta Benik.

Az ob állása öt futam után:
1. ifj. Tóth János, Tóth Imre (Symphonia Rallye Team, Peugeot 206 WRC) 100 pont
2. Érdi Tibor, Varga István (Érdi Rallye Team, Subaru Impreza WRC) 75
3. Benik Balázs, Somogyi Pál (OMV Best Racing Team, Toyota Corolla WRC) 38

Korábban:

Csak Tóthék nyernek
Janika keményebb kezdetre számított