Augusztus első hetében a Finnországban található csodálatos szépségű Mäntyharju volt a Skoda Motorsport ideiglenes központja, a csapat ugyanis a környező ligetekben tesztelt Armin Schwarzzal és Stig Blomqvisttel a volán mögött. A csapat ezzel készült a következő versenyre, a 2001.augusztus 23-26. között megrendezésre kerülő Finn-ralira.

Fotó: Amber PR
A Finn-ralin ismét dobogóra áll
a Skoda?
Armin Schwarz, a csapat német pilótája rendkívül elégedett volt az autó teljesítményével a tesztelések során. "Teljes mértékben elégedett vagyok" - mondta. "Hétfőtől szerdáig teszteltem a kiszámíthatatlan időjárás miatt, s lehetőségem volt a száraz és vizes aszfaltot egyaránt kipróbálni. Elégedett vagyok, bár nem szabad semmit sem túlértékelnünk, azért készek vagyunk mindenkivel felvenni a versenyt!" - tette hozzá.

Schwarz szemmel láthatólag optimista nyilatkozata mellett azért óvatos volt a tekintetben, hogy a Skoda vajon tudja-e újabb értékes pontokkal gyarapítani eddigi világbajnoki teljesítményét. Finnországban általában a nagy sebesség jellemző, s ez azt jelenti, hogy nagyon kiszámíthatatlan a verseny végkimenetele. "A Finn-rali nagyon különbözik a többi aszfaltos ralitól. Minden évben vannak olyan skandináv résztvevők, akik nagyon gyorsak ezen a speciális útfelületen, és az időjárás is elég kiszámíthatatlan. A tesztek során bebizonyosodott, hogy az autónk nagyon erős és a felfüggesztés beállítása is sikeres volt. A versenyre kiválasztott Michelin abroncsok is rugalmasnak bizonyultak" - szögezte le.

Amber PR

Korábban:

A Skoda történelmi sikere