A Finn-rali második napjának első gyorsasági szakaszán Marcus Grönholm visszavette vezető helyét Richard Burnstől. A dolog pikantériája, hogy Richard Burns - pont úgy, ahogy tegnap Grönholm - defekt miatt vesztette el vezető helyét az összetettben. Grönholm mögött Harri Rovanpera végzett a második helyen, így a Peugeot-ós pilóták folytatták menetelésüket. Burns a harmadik helyre esett vissza az összetettben.

Fotó: Amber PR
Grönholm és a Peugeot tovább
szárnyal
A nap második szakaszát Harri Rovanpera nyerte, bár újabb felfüggesztés-problémákkal találta szembe magát, így nem ítélte túl rózsásnak saját helyzetét: "Az autó tapadása elég jó volt, köszönhetően a nedves burkolatnak. A baloldali lengéscsillapítóból azonban folyt az olaj, így csak idő kérdése volt, hogy kifogyjon." Ezen a szakaszon Richard Burns még jobban visszaesett Grönholm mögött.

Rovanpera lengéscsillapítójának olaját óvta, így kénytelen volt visszafogni a tempót a következő gyorsasági szakaszon. Ez kedvezett Carlos Sainznak, aki megnyerte az etapot.

A következő, a 13. gyorsasági szakaszon lett vége Didier Auriol versenyének. Kicsúszott az útról és megsérült az autójának a felfüggesztése. "Nem igazán értem mi történt. Éreztem, hogy kicsit furcsán megy az autó öt-hat kilométer után, majd hirtelen a jobb első felfüggesztés összeomlott. Ez igazán szégyen, mivel tudom, hogy jól haladtunk előre, és biztos voltam benne, hogy pontokat gyűjthetünk itt." - mondta. Ezt a szakaszt is Harri Rovanpera nyerte, bár egy kicsit lassította az olajfolyása, a problémát azonban gyorsan orvosolták a Peugeot szerelői. "Az új lengéscsillapító nagyszerű és az autó újra jól megy. Itt az ideje a támadásnak!" - nyilatkozta.

A nap során elég jó időket mentek a Ford pilótái, Colin McRae nemcsak gyorsasági szakaszgyőzelmet mondhatott magáénak, de többször is a harmadik helyen zárta az adott szakaszt. Rovanpera azonban folyamatosan jó időket futott és ez elkápráztatta McRae-t is: "Harri abszolút nyerő. Nem tudom, hogyan tud ilyen jó időket menni anélkül, hogy elszúrná."

Finn-rali - a 2. nap eredménye:

1. M. Grönholm Peugeot 206 2:35:24,0
2. H. Rovanperä Peugeot 206 2:35:38,2
3. R. Burns Subaru WRC 2:36:02,3
4. C. McRae Ford Focus 2:36:06,0
5. M. Martin Subaru WRC 2:36:31,3
6. C. Sainz Ford Focus 2:36:51,4
7. S. Lindholm Peugeot 206 2:37:47,7
8. P. Solberg Subaru WRC 2:37:50,7
9. J. Pykalisto Toyota Corolla 2:38:54,5
10. A. McRae Hyundai Accent 2:39:00,4

Korábban:

Mäkinen kiesett, Burns vezet a Finn-ralin