Zanardi továbbra is életveszélyben

Továbbra is életveszélyben van Alex Zanardi, aki az amerikai autós gyorsasági CART-sorozat európai debütálásán, a németországi Lausitzringen szombaton súlyos balesetet szenvedett, s mindkét lábát amputálni kellett.

A 34 éves egykori Forma-1-es olasz pilóta a 154 körös verseny 143. körében Hondájával a boxutcából kihajtva megpördült és összeütközött a közel 320 km/órás sebességgel hajtó kanadai Alex Taglianival. "Azonnal megműtöttük Zanardit, de sajnos a két összeroncsolódott lábát már nem tudtuk megmenteni. A versenyző állapota stabilizálódott, azonban továbbra is az életéért küzdünk" - mondta Walter Schaffartzik, a berlini kórház főorvosa. Tagliani szintén az intenzív osztályon fekszik, de ő nincs közvetlen életveszélyben.

Az olasz lapok egyöntetűen azt állítják, hogy a Lausitzring elátkozott hely. Áprilisban a honfitárs, a szintén korábbi Forma-1-es versenyző, Michele Alboreto halt meg ugyanitt tesztelés közben, majd néhány nappal később egy pályamunkás vesztette életét, amikor egy autó elgázolta.

A Jordan-csapatot valósággal sokkolta egykori versenyzőjük tragédiája. "Megborzongtunk, amikor megtudtuk, hogy mi történt Alexszel. Rá és családjára gondolunk, s felgyógyulásáért imádkozunk. Ő egy olyan ember, akit mindenki szeret" - mondta Eddie Jordan csapatfőnök.

Zanardi 1990-ben a Jordan-istálló színeiben lett Forma-1-es pilóta, majd áttért a CART-bajnokságra.

Korábban: