Elhagyják Európát

A gyorsasági motorosok között is a legfőbb beszédtéma a szezon utolsó négy versenye az elmúlt események tükrében. A versenyek a tengerentúlon lesznek, s ez a sok utazási kellemetlenség mellett (minden csomagot át kell világítani a határon) a versenyzőkben is félelmeket szül.

Fotó: DPPI
Mamola Bernie Ecclestone-t cipeli egy bemutatón
Emellett a versenyzői mozgolódások is elindultak. Az 1999-es világbajnok Alex Criville indította el az eseményeket, egyfajta katalizátorként. A Honda nem hosszabbította meg a szerződését és így tárgyalt az Apriliával, hogy annak négyütemű motorját vezetné a következő évben, valamint a Yamahás Luis D'Antin csapattal. Az, hogy a Honda nem kíván többé vele versenyezni nem jön meglepetésként, hiszen 1999 óta labdába sem rúg, a dobogós helyek közelébe se kerül. Az utolsó négy tengerentúli verseny előtt a kilencedik helyen áll, s még az a Sete Gibernau is megelőzte a ponttáblán, aki pályafutása első nagydíj-győzelmét Valenciában gyűjtötte be. Alighogy eldől a sorsa, a székfoglalók elkezdődnek.

A világbajnok Kenny Roberts nem lehet igazán elégedett a Suzukival, de szerződése még egy évre szól. A Suzuki négyütemű motorja nem várható 2003 előtt. Noriyuki Haga és Carlos Checa lehetnek a kiválasztottak a Yamaha négyütemű motorjaira, míg a világbajnokság királykategóriájában jelenleg vezető és világbajnoki aspiráns Valentino Rossi még a szezon vége előtt teszteli majd a Honda négyütemű motorját.

Korábban: