Puras helyett Radström a Citroën ralicsapatában

A francia Loeb és Bugalski mellett a svéd Radström vezethet Xsara WRC-t a 2002-es szezonban, a feltörekvő Citroën-csapat az idei négyhez képest hét világbajnoki futamon indul. És meglepetésre éppen arra a spanyol Purasra nem tart igényt, aki az évad egyetlen győzelmét szerezte az istállónak.

Fotó: DPPI
2002-ben hét vb-futamon indul a Citroën
Jesus Puras a Korzika-ralin diadalmaskodott, de nem kell a Citroënnek, amely jövőre már hét vb-futamon vesz részt, hogy aztán 2003-ban már teljes programot fusson. Thomas Radström szerződtetése annak tükrében meglepő, hogy idei egyetlen citroënes versenyét, az Akropolisz-ralit nem tudta befejezni. Viszont sokat segített a fejlesztéseknél, s úgy látszik, a választott 2002-es futamokon (a Monte Carlo-, Svéd-, Katalán-, Akropolisz-, Szafari-, Finn- és Német-ralin) hozzá fűz nagyobb reményt a főnökség.

Radström, a San Remo-ralin bravúros második helyezést elért Sebastien Loeb és az "öreg róka" Philippe Bugalski alkotja a Citroën 2002-es csapatát, utóbbi csak három futamon bizonyíthat. Hogy végleges a felállás, rossz hír a Peugeot francia világbajnokának, Didier Auriolnak is, aki könnyen állás nélkül maradhat. Mert a brit Richard Burns érkeztével a Peugeot nem számol már vele, navigátora, Denis Giraudet meg Radström mellé szegődött. Auriol már csak a Skodánál vagy a Hyundai-csapatnál találhat munkát.

Korábban:

[origo]