Grist marad McRae mellett

Mikor a múlt heti, Monte Carlo-ralit megelőző tesztelésen Colin McRae mellett Chris Patterson ült a navigátorszékben, raliberkekben rögtön találgatni kezdtek: vajon ki mondja jövőre az itinert a '95-ös világbajnoknak.

A Ford rutinosan megelőzte a bajt, és bejelentette, hogy minden a legnagyobb rendben van a páros körül, csak időnként lehetőséget akarnak adni más versenyzőknek is, s erre a teszt kiválóan alkalmas.

A tavalyi szezonban több baleset is történt, amely után a pilóta kénytelen volt nélkülözni navigátorát. Ilyen eset volt többek közt Tommi Mäkinené is, amikor Risto Mannisenmaki kénytelen volt korházba vonulni, s erre a karambolra ráment a finn ötödik világbajnoki címe. A Ford előrelátó, és néhány alkalommal Patersont ülteti McRae mellé, hogy abban az esetben, ha kényszerű cserére lenne szükség, ne legyen teljesen ismeretlen a skót számára.

"Annak tekintetében, hogy tavaly baleset miatt néhány navigátort le kellett cserélni (bár nem kívánom, hogy bárki is megsérüljön), be kell biztosítanunk magunkat arra az esetre, ha Nicky Gristtel történne valami. Olyan embert kell beültetni Colin mellé, akivel már legalább párszor együtt autózott" - mondta Malcolm Wilson, a Ford igazgatója.

Kovács Iván

Korábban:

McRae gratulált először Burnsnek