Ellentmondásos hírek a Szalay Expresszről

Sokáig nem tudhattuk, merre van Szalay és Palik, azaz a Dakar-ralin résztvevő, s a szombati szakaszról meg nem érkező magyar csapat. Egyrészről úgy volt, biztonságban lehetnek és nem akarják feladni a versenyt, más forrásokból arra lehetett következtetni, hogy visszaléptek. Aztán meglettek.

Fotó: RTL Klub
Megvannak, folytatnák
Váltógondokkal küzdött a Szalay Balázs, Palik László kettős a Dakar-rali szombati szakaszán. A Chevrolet Blazerrel versenyző páros a sivatagban töltötte az éjszakát, a szerelőcsapattal együtt. Kapcsolatot felvenni nem sikerült velük, műholdas telefonvonalon sem, jó sokáig.

Bizonyos jelek mindezek ellenére is arra utaltak, hogy nem adták, nem adják fel. A működésképtelen gépüket magukra hagyókat a napi szakaszok után "mentővel" elszállítják, illetve minden indulónak kell, hogy legyen egy jeladója, melynek segítségével megtalálják őket, a jeladó használata viszont kizárással jár. Szalayék egyik lehetőségüket sem használták fel.

A verseny hivatalos honlapján a magyar duó nem szerepel a kiesettek listáján, és értelemszerűen a 9. szakaszon beérkezettekén sem. A motorsport.com oldalon viszont az olvasható, hogy visszalépett a 270-es rajtszámú Balazs/Palik kettős.

Aztán meglettek, csak sikerült felvenni velük a kapcsolatot - úton vissza Atarba, a változatosság kedvéért defektek hátráltatta kamion által vontatva. Ezek szerint folytat(hat)ják, elérhetik a jövő vasárnapi dakari célt, már ha a táborhelyen megjavítják a váltót.

A Dakar-rali a vasárnapi pihenő után hétfőn Mauritániában az Atar-Atar szakasszal (404 km, 366 km gyorsasági) folytatódik.

Az összetett állása, élcsoport:

Autók:
1. Maszuoka, Maimon 14:34:59 óra
2. Sinozuka, Delli-Zotti 11:46 p h.
3. Kleinschmidt, Schulz 26:9 p h.

Motorok:
1. Meoni (olasz, KTM) 16:02:00 óra
2. De Gavardo (chilei, KTM) 1:53 p h.
3. Roma (spanyol, KTM) 2.2 p h.

Korábban:

Feladhatja a Szalay, Palik kettős a Dakar-ralit