Olyan népszerű lehet a rali, mint a Forma-1

Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke szerint a rali-világbajnokság tíz éven belül ugyanolyan kedvelt lesz, mint a Forma-1.

Mosley fellendülést vár
Mosley a pénteken, Monte-Carlóban kezdődött ralivébé előtt nyilatkozott, hangsúlyozva, hogy 2002 lesz az első év, mikor a sorozatot földi sugárzású televízión közvetítik.

"Pillanatnyilag a WRC nem olyan színvonalas, mint az F1" - mondta Mosley. "Ennek oka, hogy a Forma-1-et az elmúlt harminc évben megfelelően menedzselték. Öt-tíz éven belül a rali népszerűsége eléri az F1-ét."

Annak ellenére, hogy a közelmúltban a Forma-1-es BAR-csapathoz igazolt, David Richards továbbra is figyel a ralivébére. Richards cége, az International Sportsworld Communicators birtokolja a vb közvetítési és marketingjogait. Mosley meggyőződése, hogy ő az az ember, aki fellendíti a ralit.

"A lehetőségek majdnem határtalanok, a rali a legkönnyebben eladható sport a világon. Mivel két ember ül a kocsiban, ez a motorsport áll legközelebb a hétköznapokhoz. A legnehezebb a múltban a tévéközvetítés volt: élőben szerettük volna mutatni, de hogyan közvetítheted élőben egész nap?" - fejtegette Mosley.

Élőben a brit Channel4 tesz kísérletet az eseményeket sugárzására, amit egyelőre Magyarországon nem lehet fogni - tehát az F1 szintű népszerűségre valóban várni kell még.

Ajánlat:

Új BAR-Honda, új főnökkel

Korábban:

A rali Ecclestone-ja a szakág fejlődését várja (2001.12.06.)

[stefano.nuovolacchi]